, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Π. Καμμένος: Η συμφωνία των Πρεσπών είναι πολύ πιθανό να μην προχωρήσει

Για το Σκοπιανό, τη Νέα Δημοκρατία και τα αναδρομικά στους στρατιωτικούς αναφέρθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη του.
“Επιστρέφουμε στους στρατιωτικούς και στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, τα κλεμμένα, γιατί τα πήραν από την τσέπη τους”, λέει ο Πάνος Καμμένος για την απόφαση υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ και της καταβολής αναδρομικών.
Ο ΥΕΘΑ δίνει συγκεκριμένα παραδείγματα για τα ποσά που θα επιστραφούν στους εν ενεργεία στρατιωτικούς αλλά και στους απόστρατους.
Λέει ότι η καταβολή τους “θα αρχίσει άμεσα” και θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες. Απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθούν σε βάθος διετίας όπως είχε γίνει με τα πρώτα αναδρομικά 2 ετών. “Εμείς θα δώσουμε αναδρομικά 4 ετών πολύ γρηγορότερα”, λέει.
Δηλώνει πως μέχρι το τέλος της τετραετίας “θα ‘χει προγραμματίσει την παράδοση οικιών που θα καλύπτουν το 90% των στεγαστικών αναγκών των στελεχών των ΕΔ”. Μιλά για το προσωπικό που “κράτησε όρθιες τις ΕΔ”.
Ανακοινώνει τον εκσυγχρονισμό των στρατιωτικών νοσοκομείων και την ίδρυση και λειτουργία μαιευτικής και παιδιατρικής διακλαδικής κλινικής.
Υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα ανακηρύξει ΑΟΖ εντός των επόμενων μηνών και γι΄ αυτό οφείλει να προετοιμαστεί κατάλληλα για τις νέες ανάγκες που θα προκύψουν.
Μιλά για το προσφυγικό και την τεράστια συμβολή των ΕΔ στην αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού προβλήματος.
Σ΄ ότι έχει να κάνει με τα ελληνοτουρκικά. Ο κ. Καμμένος αναγνωρίζει ως κίνηση καλής θέλησης την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών, ωστόσο επισημαίνει ότι οι προκλήσεις συνεχίζονται και δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί εφησυχασμό.
Για τα Σκόπια είναι κάθετος και “επιθετικός”. Κατηγορεί Ζάεφ και Ντιμιτρόφ ότι προκαλούν τους Έλληνες με τις δηλώσεις που κάνουν και υποστηρίζει ότι η συμφωνία είναι πάρα πολύ πιθανό να μην προχωρήσει και πάντως είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από τους Έλληνες πολίτες. Για την εμπλοκή και τη θέληση των ΗΠΑ να βάλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ ο ΥΕΘΑ λέει πως “πρέπει να καταλάβουν τα Σκόπια ότι δεν είναι η “περιζήτητη νύφη” .
Τέλος για τα πολιτικά… Η αντιπαράθεση με ένα συγκεκριμένο τμήμα της ΝΔ είναι δεδομένη και ο Π. Καμμένος στο ερώτημα αν έχουν κοπεί οριστικά οι δεσμοί με τη ΝΔ απαντά: “Η ΝΔ είμαστε εμείς οι ΑΝΕΛ κι όχι αυτοί. Εμείς εκφράζουμε τις αρχές της ΝΔ”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.