, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Π.Λαφαζάνης: "Αποφράδα" μέρα η σημερινή

Συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και αναφέρθηκε στην έξοδο της Ελλάδας από το τρίτο πακέτο διάσωσης.
Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως “αποφράδα μέρα” για να συμπληρώσει ότι «δεν βγαίνουμε από τα Μνημόνια. Απλώς τελειώνει το τρίτο Μνημόνιο για να μπουμε σε ένα 4ο που έχει ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να μπούμε σε μια κηδεμονία για δεκαετίες και δεσμευμένη τη δημόσια υπηρεσία».
«Και όλα αυτά ενώ θα έχουμε κα δηλητηριώδη επιτόκια από τις αγορές» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης προβλέποντας ότι «πάμε σε μια πιο καταστροφική περίοδο με το ψευδεπίγραφο μήνυμα ότι βγαίνουμε από τα Μνημόνια»
Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας «δεν είναι λύση τα μνημόνια επειδή έχουν χαμηλά επιτόκια ούτε και οι αγορές επειδή έχουν πολύ υψηλά επιτόκια. Επόμενως θα χρησιμοποιήσουμε το αποθεμα που έχει συγκεντρωθεί και αυτό θα εξαντληθεί γρήγορα και η Ελλάδα θα προσφύγει ξανά στον ESM ή και το ΔΝΤ με τον λαό στη λαιμητόμο».
Έπειτα αναφέρθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «λειτουργεί ως άθυρμα στα χέρια των δανειστών. Είναι τελειωμένος πρωθυπουργός μιας τελειωμένης κυβέρνησης που είναι πολιτικά νεκρή. Διατηρείται στην εξουσία γιατί η καρέκλα έχει γίνει αυτοσκοπός».
«Εκλογές έπρεπε να είχαν γίνει χθες οι εκλογές», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης προσθέτοντας ότι «δεν θα έχουν καμία τύχη αν προσφύγουν στη λαϊκή ετυμηγορία» γιατί «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει οργή και δυσαρέσκεια παντού».
Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την επιλογή της Ιθάκης για το διάγγελμα του πρωθυπουργού ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε ότι «είναι κωμωδία αυτό που θα γίνει γιατί αντί για φιέστα θα κάνει ένα διάγγελμα που θα θυμίζει μνημόσυνο».
«Δεν χρειάζεται να προσβάλει και τον Οδυσσέα, την Οδύσσεια και την Ιθάκη» κατέληξε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.