, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Π. Λαφαζάνης: Παθολογικά μυθομανής ο Βαρουφάκης

«Ο Τσίπρας έκοψε με βάση το τρίτο μνημόνιο 8 δισεκατομμύρια ευρώ από τους συνταξιούχους. Το τελευταίο μεγάλο πλήγμα είναι το κόψιμο του ΕΚΑΣ. Ουδέποτε είχε κοπεί σύνταξη στους πρώτους μήνες της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, όλη η προοπτική και όλος ο σχεδιασμός ήταν να αυξηθούν οι συντάξεις», επισήμανε -μεταξύ άλλων- στην εκομπή «Ακραία Φαινόμενα» του ΣΚΑΙ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ο πρώην υπουργός εκτίμησε πως «τα μνημόνια δεν έχουν τελειώσει» αφού «οι δεσμεύσεις είναι μέχρι το 2060, σκληρότατες δεσμεύσεις».
«Εδώ έχουμε ένα πολιτικό κατεστημένο που κοροϊδεύει συνεχώς τον ελληνικό λαό. Τον εμπαίζει. Δυστυχώς βλέπω ότι ο ελληνικός λαός μετά από τόσα χρόνια εμπαιγμού και δεν μιλάω για τη μεταπολίτευση μιλάω για τα μνημονιακά χρόνια, βλέπω ότι κατευθύνεται πάλι στη στρούγκα των μνημονιακών κατεστημένων κομμάτων» είπε και πρόσθεσε πως αναφέρεται σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ.
«Έχουμε πολιτικές συμμορίες εδώ. Δεν έχουμε κόμματα. Έχουμε πολιτικούς καταληψίες του κράτους. Τώρα φεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταλάβει το κράτος. Δεκάδες χιλιάδες διορισμούς υπαλλήλων, παρα-υπαλλήλων, συμβούλων. Έλεος πια, έλεος! Διαμοιράζουν τα χρήματα και διαμορφώνουν ένα κομματικό στρατό. Και από εκεί και πέρα κάνουν πελατειακές σχέσεις με τους ημέτερους επιχειρηματίες», συμπλήρωσε.
Στη συνέχεια έστρεψε τα πυρά του στον Γιάνη Βαρουφάκη λέγοντας: «Ο κ. Βαρουφάκης, δεν το λέω τώρα το έλεγα όταν ήταν ακόμα υπουργός Οικονομικών, είναι άνθρωπος του συστήματος 100%, είναι ο άλλος Τσίπρας, είναι παθολογικά μυθομανής. Τον έζησα εγώ τους 5-6 μήνες της διακυβέρνησης. Είναι ο άνθρωπος που ξεκίνησε τα μνημόνια».
«Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και οι άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις είναι άλλη υπόθεση. Σε αυτές κάναμε πρόταση συνεργασίας. Η αλαζονική αυτάρκεια δεν είναι για το καλό του τόπου», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.