, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Π. Παυλόπουλος: Στοιχειώδης πράξη δικαιοσύνης η αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών

«Στοιχειώδη πράξη δικαιοσύνης εκ μέρους των τουρκικών αρχών» που «δείχνει και τον δρόμο που μπορεί και πρέπει να ακολουθήσει εφεξής η Τουρκία» για να «αποκατασταθεί πλήρως το κλίμα φιλίας και καλής γειτονίας με την Ελλάδα» η οποία έχει αποδείξει «ότι κινείται πάντοτε προς αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνταν σε τουρκικές φυλακές από το Μάρτιο.
Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη επίσης τα δύο στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και τις οικογένειές τους για το «έξοχο φρόνημα» και το «υποδειγματικό ήθος» που επέδειξαν όλον αυτό τον καιρό.
Ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας:
«Η αποφυλάκιση και απελευθέρωση των δύο στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη, αφενός συνιστά στοιχειώδη πράξη δικαιοσύνης εκ μέρους των τουρκικών αρχών. Αφετέρου δε δείχνει και τον δρόμο που μπορεί και πρέπει ν’ ακολουθήσει εφεξής η Τουρκία, προκειμένου ν’ αποκατασταθεί πλήρως το κλίμα φιλίας και καλής γειτονίας με την Ελλάδα, η οποία έχει αποδείξει εμπράκτως ότι κινείται πάντοτε προς αυτήν την κατεύθυνση.
Θερμά συγχαρητήρια στα δύο στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων και στις Οικογένειές τους για το έξοχο φρόνημα και το υποδειγματικό ήθος που επέδειξαν, καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της επώδυνης δοκιμασίας».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.