, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Π. Τατσόπουλος και Α. Πανούτσος στα "γαλάζια" ψηφοδέλτια

Υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία θα είναι στις προσεχείς εκλογές ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος και ο αρθρογράφος Αντώνης Πανούτσος, που συναντήθηκαν σήμερα με τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με τη ΝΔ, στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να διευρύνει το κόμμα με πρόσωπα που δεν προέρχονται από αυτό, γεγονός που σηματοδοτείται από την υποψηφιότητα του κ. Τατσόπουλου στο Βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών και του κ. Πανούτσου στο Δυτικό τομέα.
Σύμφωνα με την Πειραιώς, ο Πέτρος Τατσόπουλος και ο Αντώνης Πανούτσος, με το γραπτό λόγο τους και τις δημόσιες παρεμβάσεις τους, στηρίζουν από καιρό την προσπάθεια της ΝΔ να φέρει την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα και έτσι σήμερα αποδέχθηκαν με χαρά την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ενταχθούν στη ΝΔ και να τη στηρίξουν πλέον και στην πράξη.
Να σημειωθεί ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος εξελέγη βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2012 και τον Ιανουάριο του 2014 αποχώρησε, καταγγέλλοντας τον τυχοδιωκτισμό της ηγετικής του ομάδας, τη λαϊκίστικη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, το στρατηγικό εναγκαλισμό του με τους ΑΝΕΛ και την ανοχή προς τα φαινόμενα βίας. Οι εμπειρίες του από τη συμμετοχή του στον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκαν στο βιβλίο του «Ήμουν κι εγώ εκεί». Η προσέγγισή του με τη ΝΔ έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες, ενώ είχε δώσει το παρών στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος.
Από την πλευρά του, ο κ. Πανούτσος έχει διαδρομή στη δημοσιογραφία, κυρίως στην αθλητική. Όπως επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία, εδώ και καιρό, με την πολιτική αρθρογραφία του και τις δημόσιες παρεμβάσεις του, δεν κρύβει τη στήριξη του στη ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο έχει συχνή επικοινωνία. Ο Αντώνης Πανούτσος πολιτεύεται για πρώτη φορά και, όπως χαριτολογώντας λέει κι ο ίδιος, «έφτασε η ώρα από σχολιαστής του παιχνιδιού να μπει επιτέλους και στο γήπεδο».
«Τους καλωσορίζω στη μεγάλη προσπάθεια να αλλάξουμε την Ελλάδα»
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, καλωσόρισε τους δύο υποψήφιους τόσο από κοντά όσο και μέσω twitter, όπου τους καλωσόρισε «στη μεγάλη προσπάθεια να αλλάξουμε την Ελλάδα». Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η ένταξή τους στα ψηφοδέλτια γίνεται στο πλαίσιο της διεύρυνσης του κόμματος που συνεχίζεται δυναμικά.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.