, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ρέγκλινγκ: Θετικά τα δύο σενάρια για τις συντάξεις

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που νωρίτερα κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Οικονομικών, σχολίασε ο πρόεδρος του Εurogroup, μετά τη λήξη της συνεδρίασης. «Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της αυτό θα οδηγήσει την γενικότερη οικονομία αλλά και το χρέος της στην προβλεπόμενη πορεία» είπε ο Μ. Σεντένο. «Σίγουρα υπάρχουν συζητήσεις γύρω από συγκεκριμένα μέτρα που βρίσκονται στον προϋπολογισμό και για αυτό έχουμε δύο σενάριο αλλά αναμένουμε από την Ελλάδα να τηρήσει τους στόχους της».
Είναι θετικό ότι η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε δύο σενάρια, καθώς οι συζητήσεις με τους θεσμούς δεν έχουν οριστικοποιηθεί, είπε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κ. Ρέγκλινγκ και πρόσθεσε ότι «είναι καλό να έχουμε δύο σενάρια και να αφήσουμε την απόφαση στους θεσμούς».
Όμως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η διευκρίνιση του κ. Σεντένο που ξεκαθάρισε για πρώτη φορά ότι το μέτρο των περικοπών των συντάξεων θεωρείται δημοσιονομικό και όχι διαρθρωτικό- ένα επιχείρημα που υποστηρίζει και η ελληνική κυβέρνηση – δίνοντας για πρώτη φορά ελπίδα ότι το μέτρο των περικοπών των συντάξεων μπορεί τελικά και να μην εφαρμοστεί.
«Το μέτρο αυτό δεν ήταν διαρθρωτικό αλλά δημοσιονομικό» είπε ο Μ. Σεντένο. «Όλοι γνωρίζουμε ότι η δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι καλύτερη από ό,τι ήταν 18 μήνες πριν όταν πάρθηκε αυτή η απόφαση» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup.
Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.