, Σάββατο
20 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ρεπορτάζ KARFITSA: Μπάσκετ vs Μόντελινγκ σημειώσατε άσο!

της Ελένης Τσαλκατίδου
Η Εύα Κατωπόδη είναι παιδί του αθλητισμού και δεν έχει λοξοδρομήσει ποτέ από αυτόν, ακόμα και όταν είχε τις ατυχίες με τραυματισμούς. Με ύψος 1.87μ., η παίκτρια της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να κερδίσει τους φίλους του Δικεφάλου, όχι μόνο με τα μπασκετικά της προσόντα, αλλά και με την… ομορφιά της!
Η 30χρονη αθλήτρια είχε τα… γονίδια ν΄ ασχοληθεί με τον αθλητισμό, αφού ο πατέρας της έπαιζε βόλεϊ και η μητέρα της ήταν αθλήτρια του στίβου. Πώς θα μπορούσε, λοιπόν, η ίδια να μείνει ασυγκίνητη; Σε ηλικία 6 ετών δοκιμάζει τις δυνάμεις της στο  τάε κβο ντο, το οποίο ακολούθησε πιστά μέχρι τα 13 της χρόνια, ενώ τότε «αναγκάζεται» – λόγω εγκυμοσύνης της μητέρας της – να διαλέξει άλλο άθλημα, προκειμένου να μπορεί να μετακινείται μόνη τη. Επιλέγει το μπάσκετ και τον Ηρακλή – «πάντα το αγαπούσα το μπάσκετ και μου άρεσε να το παρακολουθώ», παραδέχεται η ίδια – και ήρθε η ώρα να το ακολουθήσει. Για δύο χρόνια, κάνει προπονήσεις παράλληλα για το τάε κβο ντο και το μπάσκετ μέχρι που έρχεται η κλήση για την Εθνική ομάδα κορασίδων και η 15χρονη τότε Εύα επιλέγει την πορτοκαλί μπάλα. Επιλογή που τελικά της βγήκε σε καλό…. Άλλωστε, όπως λέει και η ίδια: «Όταν θέλεις να είσαι πολύ καλός σ΄  ένα πράγμα, τότε πρέπει ν΄ αφοσιωθείς σε αυτό. Αλλιώς, θα είσαι μέτριος!».
Η Κατωπόδη φοράει για οχτώ συνολικά χρόνια τη φανέλα του Ηρακλή, μετακομίζει για έναν χρόνο στον Παναθηναϊκό, όπου παθαίνει έναν σοβαρό τραυματισμό στο πόδι της και μπαίνει στο χειρουργείο, επιστρέφει στον «γηραιό» και εν συνεχεία παίρνει μεταγραφή για την Αναγέννηση Νέου Ρυσίου, ώσπου το 2011 ο τότε προπονητής του Άρη, Κώστας Κωτούλης, της δίνει την ευκαιρία να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια και αυτή την «αρπάζει» από τα μαλλιά. Ακολουθούν τρία καλά χρόνια στον «κιτρινόμαυρο» σύλλογο, πριν η Εύα μετακομίσει στον «συμπολίτη» ΠΑΟΚ, όπου παραμένει ακόμα και σήμερα.
Παράλληλα, η 30χρονη αθλήτρια ολοκληρώνει τις σπουδές της στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης με ειδικότητα – τι άλλο; – το μπάσκετ και αποφασίζει ν΄ ασχοληθεί πιο επαγγελματικά με το αντικείμενο των σπουδών της, παράλληλα, φυσικά με την ιδιότητά της ως επαγγελματίας μπασκεμπολίστρια. Παρακολουθεί πολλά σεμινάρια και εργάζεται σε γυμναστήρια, αλλά και ως personal trainer, όμως, γρήγορα θα επιλέξει μόνο το δεύτερο, λόγω χρόνου.
Η Εύα Κατωπόδη είναι μία εντυπωσιακή γυναίκα, που στο παρελθόν, μάλιστα, έχει αποτελέσει την αιτία να διακοπεί προπόνηση της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Ηρακλή, όταν η ίδια πέρασε την πόρτα του Ιβανωφείου! Ως εκ τούτου, λοιπόν, δεν περνάει απαρατήρητη, όχι μόνο λόγω τους ύψους της, αλλά και των ιδανικών σωματικών της αναλογιών και εν γένει της ομορφιάς της, που σπανίζει στα γήπεδα μπάσκετ.
Η ίδια, μάλιστα, έχει δεχτεί κρούσεις από το… μόντελινγκ και ενώ έχει όλα τα φόντα για να το κάνει, παραμένει πιστή στα μπασκετικά της παπούτσια και την αθλητική περιβολή της. Ενέδωσε κατά καιρούς στα… φώτα της κάμερας, όταν συμμετείχε πριν από ενάμιση περίπου χρόνο σε διαφημιστικό σποτ για την ανακύκλωση μαζί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρη, και τον Δημήτρη Σταρόβα, αλλά και σε φωτογραφίσεις για αθλητικά είδη, κοσμήματα και σε επιδείξεις για μαλλιά – «έκανα για πρώτη φορά στη ζωή μου πασαρέλα και αισθανόμουν πολύ περίεργα!», θα πει -, όμως, όλα αυτά μοιάζουν «ξένα» για εκείνη!
Βέβαια, επειδή η Εύα Κατωπόδη δηλώνει φαν των προκλήσεων, μην εκπλαγείτε αν την δείτε στο «Survivor» ή στο «So you think you can dance»!

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.