, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Ρωσία προς ΗΠΑ: Δεν θα παρασυρθούμε σε μια κούρσα εξοπλισμών

Η Ρωσία δεν θα παρασυρθεί σε μια κούρσα εξοπλισμών και δεν θα αναπτύξει πυραύλους της πουθενά αν δεν το κάνουν πρώτα οι ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ εκφράζοντας τη λύπη του για τη δοκιμή από τις ΗΠΑ ενός συμβατικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς που απαγορευόταν βάσει της συνθήκης πυρηνικού αφοπλισμού INF.
Όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, η δοκιμή του πυραύλου Κρουζ διεξήχθη την Κυριακή από το νησί Σαν Νίκολας, στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνιας. Ο πύραυλος διένυσε απόσταση μεγαλύτερη των 500 χιλιομέτρων. «Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν και τα διδάγματα που αντλήθηκαν από αυτήν τη δοκιμή θα δώσουν στο υπουργείο Άμυνας τις απαραίτητες πληροφορίες για την ανάπτυξη νέων όπλων μέσου βεληνεκούς» ανέφερε η ανακοίνωση του Πενταγώνου.
«Υποθέταμε ότι η κατάσταση θα εξελισσόταν ακριβώς έτσι. Δεν θα επιτρέψουμε να παρασυρθούμε σε μια ακριβή κούρσα εξοπλισμών. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος (Βλαντίμιρ) Πούτιν χθες από τη Γαλλία, επιβεβαιώνουμε τη σθεναρή δέσμευσή μας στο μονομερές μορατόριουμ ανάπτυξης αντίστοιχων συστημάτων (…) μέχρις ότου οι ΗΠΑ αναπτύξουν τέτοια συστήματα οπουδήποτε στον κόσμο», επεσήμανε ο Ριαμπκόφ.
«Λυπούμαστε για όλα αυτά. Οι ΗΠΑ παίρνουν με προκλητικό τρόπο την οδό της κλιμάκωσης των στρατιωτικών εντάσεων, όμως δεν θα υποκύψουμε στις προκλήσεις», πρόσθεσε ο ίδιος.
Πηγή: Νaftemporiki.gr
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.