, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ρωσία: Πυρηνοκίνητο το υποβρύχιο που επλήγη από πυρκαγιά

Πυρηνοκίνητο ήταν το στρατιωτικό υποβρύχιο το οποίο επλήγη από πυρκαγιά την 1η Ιουλίου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, ο Σόιγκου πληροφόρησε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι το δυστύχημα κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους 14 ναυτικοί οφείλεται σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο τμήμα των ηλεκτρικών συσσωρευτών και ότι ο πυρηνικός αντιδραστήρας του ερευνητικού βαθυσκάφους που καλύπτεται από το στρατιωτικό απόρρητο απομονώθηκε πλήρως.
«Η κύρια αιτία του περιστατικού εντοπίσθηκε και ήταν φωτιά στο τμήμα ηλεκτρικών συσσωρευτών, η οποία εξαπλώθηκε στην συνέχεια», υποστήριξε.
Ο πυρηνικός αντιδραστήρας του σκάφους έχει απομονωθεί πλήρως. Επιπλέον, το πλήρωμα ακολούθησε όλες τις αναγκαίες διαδικασίες για την προστασία του αντιδραστήρα, ο οποίος είναι πλήρως λειτουργικός και αυτό δίνει την ελπίδα ότι το βαθυσκάφος θα αποκατασταθεί σύντομα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.