, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σέρρες: Συνελήφθη καθηγητής του ΤΕΙ που "έκοβε" φοιτητές και τους έστελνε σε ιδιώτες για φροντιστήριo

Επιχείρηση δοσοληψίας με ιδιώτες καθηγητές φροντιστηρίου φέρεται να είχε στήσει Καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών ο οποίος φέρεται να «έκοβε» σπουδαστές και να τους έστελνε στους συνεργούς του για να βελτιώσουν τους βαθμούς τους.
Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνέταξε δικογραφία  σε βάρος του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών και των δύο ιδιωτών καθηγητών συνεργών του, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και άμεσης συνέργεια σε αυτή, στο πλαίσιο εγκληματικής ομάδας.
Ως θύματα φέρονται σπουδαστές του Ιδρύματος, τους οποίους ο κατηγορούμενος καθηγητής έκρινε ως αποτυχόντες στις εξετάσεις και προκειμένου να τους περάσει ζητούσε ανταλλάγματα. Εξετάζονται ακόμα και καταγγελίες για σεξουαλικό εκβιασμό από πλευράς του καθηγητή σε βάρος σπουδαστριών του.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα ανταλλάγματα αυτά αφορούσαν είτε στην παροχή πρακτικής εργασίας σε επαγγελματικό γραφείο, είτε στην συγκεκαλυμμένη καταβολή χρηματικών ποσών, ως αντίτιμο για την παρακολούθηση δήθεν μαθημάτων στο φροντιστήριο των φερόμενων ως συνεργών του καθηγητή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι τρεις συλληφθέντες είχαν ενταχθεί, με διακριτούς ρόλους, σε εγκληματική ομάδα και εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, αποσπούσαν ανταλλάγματα από φοιτητές, τους οποίους ο καθηγητής έκρινε ως «αποτυχόντες» σε εξεταστέα μαθήματα.
 
Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, συνελήφθη αρχικά ο ένας ιδιώτης, αφού είχε παραλάβει χρηματικό ποσό, ως αντάλλαγμα  και ακολούθησε η σύλληψη των άλλων δύο.
Κατά τις έρευνες που ακολούθησαν σε οικίες, γραφεία βρέθηκαν  και κατασχέθηκαν 178.045 ευρώ, 15 βιβλιάρια καταθέσεων και τραπεζικά εμβάσματα με συνολικό ποσό μεταφοράς 140.000 ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού, 15 κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δίσκοι και φορητές μονάδες αποθήκευσης δεδομένων.
Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην αρμόδια Εισαγγελία.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.