, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σήμερα 12η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη

H 12η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία θα πραγματοποιηθεί για ακόμα μία χρονιά σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
Η γιορτή για το ποδήλατο, το περιβάλλον,  και το ελεύθερο σώμα, θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη και η συμμετοχή είναι ελεύθερη.
Από τις 17.00 θα ξεκινήσουν bodypainting – δρώμενα – ενημερώσεις, ενώ στις 19:00 θα ξεκινήσει η ποδηλατοδρομία.
Στις 22:00 θα γίνει πάρτι – live  με πολλές εκπλήξεις
Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα πραγματοποιείται από το 2008 με συναυλίες, δρώμενα, και παράλληλες εκδηλώσεις.
Είναι η απόλυτα ειρηνική γιορτή για την προώθηση, του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, και της βιώσιμης κινητικότητας, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και της ρύπανσης που δημιουργεί. Για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο, τον λιγνίτη και τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για την οικολογία, το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή, την επανασύνδεση με την φύση, την απο-ανάπτυξη, την χορτοφαγία, την ειρήνη & την μη-βία, τα δικαιώματα ανθρώπινων και μη ανθρώπινων ζώων, την ελευθερία έκφρασης, την ισότητα και την διαφορετικότητα, την απενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος,  χωρίς οποιεσδήποτε διακρίσεις.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.