, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σαλβίνι: Ανασχηματισμός ή εκλογές

Εντείνονται οι τριγμοί στους κόλπους της ιταλικής κυβέρνησης, με τον Ματέο Σαλβίνι, όπως αναφέρουν οι ιταλικές εφημερίδες, να απαιτεί αλλαγή πλεύσης στην πολιτική και ανασχηματισμό ή εκλογές.
Το κόμμα του υπουργού Εσωτερικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, η Λέγκα, συντάχθηκε χθες με την αντιπολίτευση και καταψήφισε το νομοσχέδιο, με το οποίο το Κίνημα των Πέντε Αστέρων επιχειρούσε να σταματήσει την κατασκευή της νέας υπερταχείας σιδηροδρομικής σύνδεσης Τορίνου-Λυόν.
Σύμφωνα με σημερινά ρεπορτάζ του ιταλικού Τύπου ο Σαλβίνι έχει ζητήσει από τον πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε, την άμεση αντικατάσταση υπουργών και ειδικά του υπουργού Υποδομών, Ντανίλο Τονινέλι, αρχιτέκτονα της πρότασης κατά της υπερταχείας TAV. Στο στόχαστρο φαίνεται επίσης να έχουν μπει οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Άμυνας καθώς ο αρχηγός της ακροδεξιάς Λέγκα θέλει να διασφαλίσει την εκτέλεση του αμφιλεγόμενου νόμου που που ποινικοποιεί τη διάσωση μεταναστών από ΜΚΟ.
Σε ομιλία του την Τετάρτη ενώπιον κομματικού ακροατηρίου ο Σαλβίνι δεν έκρυψε τη δυσφορία του για την πορεία του κυβερνητικού συνασπισμού και τις δικές του φιλοδοξίες.
«Δεν μου αρέσουν τα ημίμετρα. Αν δεν κάνουμε τα πράγματα ολοκληρωμένα και σωστά, δεν είμαι από αυτούς, που θα μείνουν κολλημένοι στην καρέκλα». Αναφερόμενος δε στον κυβερνητικό συνασπισμό, παραδέχθηκε πως «κάτι έχει σπάσει τους τελευταίους μήνες».
Ο Σαλβίνι θεωρείται de facto ηγέτης της Ιταλίας αυτή τη στιγμή μετά και την θριαμβευτική νίκη του στις Ευρωεκλογές. Έκτοτε αν και αρχικά διαβεβαίωνε πως δεν αλλάζει τίποτα στον κυβερνητικό συνασπισμό, έχει επιλέξει να σηκώσει τους τόνους με συνεχείς προειδοποιήσεις προς τον κυβερνητικό εταίρο.
Πηγή: Νaftemporiki.gr
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.