, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΣΒΒΕ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για συμμετοχή ανέργων σε δράσεις

Στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος ανακοινώνει την έναρξη υποβολής του Γ΄ κύκλου αιτήσεων των ωφελουμένων

Την έναρξη υποβολής του Γ΄ κύκλου αιτήσεων των ωφελουμένων ανακοινώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ο οποίος είναι συνδικαιούχος με την ΕΥΕΔ ΕΣΠΑ ΑπΚΟ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Έχουν αναλάβει την υλοποίηση των πράξεων:

1.    «Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας – Logistics»

2.    «Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18 -24  ετών στον τομέα του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων με έμφαση στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής»

οι οποίες εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Οι συγκεκριμένες πράξεις συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Το πρόγραμμα κατάρτισης έχει συνολική διάρκεια 380 ώρες, εκ των οποίων 120  ώρες θεωρητική κατάρτιση και 260 ώρες πρακτική άσκηση.

Η αποζημίωση κάθε ωφελούμενου για κάθε ώρα θεωρητικής κατάρτισης είναι 5 ευρώ, ενώ για κάθε ώρα πρακτικής άσκησης 3 ευρώ.

Δικαιούχοι να συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι άνεργοι νέοι ηλικίας 18 – 24 ετών, που πληρούν τους όρους που περιγράφονται στην πρόσκληση.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων που  γίνεται μέσω του ακόλουθου συνδέσμου στο διαδίκτυο:www.sbbe-edu.gr

Ημερομηνία λήξης υποβολής  αιτήσεων: Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα παρέχονται λεπτομερή στοιχεία για το πρόγραμμα και οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.