, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σεισμός στις Φιλιππίνες: Ένα κορίτσι νεκρό και τουλάχιστον 14 τραυματίες

Ένα κορίτσι έξι ετών έχασε τη ζωή του όταν τοίχος κατέρρευσε πάνω του, ενώ τουλάχιστον 14 άτομα τραυματίστηκαν, κατά στη διάρκεια του σεισμού των 6,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα κοντά στην πόλη Νταβάο των Φιλιππίνων.
Ο Άντονι Αγιάντα, αξιωματούχος αρμόδιος για την ενημέρωση στην πόλη Μαγκσαϊσάι της επαρχίας Νταβάο ντελ Σουρ, δήλωσε πως 14 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, αλλά κανένας σοβαρά. Δρόμοι και κτίρια, περιλαμβανομένου του τοπικού γραφείου της κυβέρνησης, υπέστησαν ζημιές και η ηλεκτροδότηση διακόπηκε στην πόλη, δήλωσε ο Αγιάντα.
Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ο οποίος κατάγεται από την Νταβάο, βρισκόταν στην πόλη όταν σημειώθηκε ο σεισμός. «Είναι εντάξει. Ο ίδιος και η κόρη του, η Κίτι, βρίσκονταν στο σπίτι τους όταν σημειώθηκε ο σεισμός», δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας, Σαλβαδόρ Πανέλο. «Η Πρώτη Κυρία Χάνιλετ κατευθυνόταν στο σπίτι, όταν το έδαφος άρχισε να τρέμει. Είπε πως το αυτοκίνητό της ταλαντεύτηκε. Είναι σώα» πρόσθεσε ο κ. Πανέλο.
Αρκετοί ισχυροί μετασεισμοί έχουν καταγραφεί μετά τον κύριο σεισμό, με τον ισχυρότερο να έχει μέγεθος 5,7 βαθμών και επίκεντρο βόρεια της πόλης Χενεράλ Σάντος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.