, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σεξ και πόνος στην μέση: Ποια στάση είναι καλύτερη για τον άντρα

Αν και η ποιότητα ζωής των ασθενών με πόνο χαμηλά στην μέση (οσφυαλγία) έχει γίνει έρθει στο επίκεντρο της ιατρικής έρευνας τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν πολύ λίγες μελέτες επάνω στις επιπτώσεις της οσφυαλγίας στη σεξουαλική λειτουργία.

Σύμφωνα με την σχετική δημοσίευση που έκαναν στην επιστημονική επιθεώρηση European Spine Journal, οι ερευνητές διαπίστωσαν τα ακόλουθα ως προς το ποιες στάσεις στο σεξ είναι οι καλύτερες για άτομα με πόνους χαμηλά στην μέση:

Πόνος στην μέση: Για εκείνον…

  • Η “ιεραποστολική” στάση, όπου ο άντρας είναι πάνω από τη γυναίκα και στηρίζεται στις παλάμες του, ήταν εκείνη που είχε μικρότερο φόρτο στην μέση του.
  • Η ίδια στάση με τον άντρα να στηρίζεται στους αγκώνες του, αποδείχτηκε ότι ήταν η δεύτερη πιο ήπια στάση για εκείνον.
  • Η στάση με την γυναίκα στα τέσσερα και τον άντρα πίσω της, ήταν η χειρότερη για τους πόνους του άνδρα στην μέση του από τις βασικές στάσεις που εξέτασαν οι ερευνητές.
  • Ελαφρώς καλύτερα, αλλά και πάλι όχι ανώδυνη για τον άντρα, ήταν η στάση όπου άντρας και γυναίκα είναι ξαπλωμένοι στο πλάι.

Πηγή: Iatropedia.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.