, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σεραφείμ: Πήγαν να παγιδεύσουν την Εκκλησία

Αιχμές εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ κατά της κυβέρνησης, αλλά και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου μετά τη χθεσινή κρίσιμη συνεδρίαση της Ιεραρχίας στην οποία αποφασίστηκε να συνεχιστεί ο διάλογος με την Πολιτεία, αλλά και να μην γίνει δεκτή αλλαγή στο υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας.

«Πήγαν να παγιδεύσουν την Εκκλησία, η κυβέρνηση έδειξε το αληθινό της πρόσωπο του αυταρχισμού και της δολιότητας», δήλωσε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Μητροπολίτης Πειραιώς.
«Ο Ιερώνυμος δεν μπορεί να εκφράζει μόνος του την εκκλησία, έπραξε καθ’ υπέρβασιν της εξουσίας του» τόνισε.
«Ο μόνος ο οποίος υποχρεώνει την Εκκλησία είναι το ιερό σώμα της ιεραρχίας όλοι οι υπόλοιποι είναι απλά εντολοδόχοι» ανέφερε, ενώ εξέφρασε δε την πρόθεση να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε περίπτωση, που κατατεθεί στη βουλή νομοσχέδιο με το περιεχόμενο του προσυμφώνου του πρωθυπουργού και του αρχιεπισκόπου.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Ιεραρχίας το Μαξίμου σε ανακοίνωσή του ξεκαθάρισε ότι η μισθοδοσία είναι θέμα της Πολιτείας.
Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος  υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστεί ο διάλογος

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.