, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ που χαστούκισε ανήλικο -Διατάχθηκε ΕΔΕ από την ΕΛ.ΑΣ

Όλα έγιναν λίγο πριν τις 4 το απόγευμα στο Μενίδι. Στο video που τραβήχτηκε από κάμερα ασφαλείας, φαίνονται δυο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ να μπαίνουν σε ένα στενό. Εκεί βρίσκονται δυο παιδιά. Ο 11χρονος, το παιδί με τη μπλε μπλούζα στο βίντεο και το δεύτερο αγόρι, φαίνονται να συζητούν με τους αστυνομικούς.
Σε κάποια στιγμή, ο ένας από τους τέσσερις της ομάδας ΔΙΑΣ χαστουκίζει τον 11χρονο Ρομά! Το άλλο παιδί, τρομοκρατείται και αρχίζει να πηγαίνει προς τα πίσω με τον αστυνομικό να κατευθύνεται προς το μέρος του και το αγόρι να τρέχει.
Ο 11χρονος που έχει δεχτεί το χαστούκι, φαίνεται σαν να θέλει να φύγει, αλλά ένας άλλος αστυνομικός, τον γυρνάει πίσω.
Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε πως θέτει σε διαθεσιμότητα και τους τέσσερις αστυνομικούς και διατάσσει ΕΔΕ για το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ήδη από χθες την υπόθεση έχει αναλάβει η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.
Με απόφαση του αρχηγείου, οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
«Έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανηλίκου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξη του, εφόσον το επιθυμεί», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.