, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σε Διεθνές Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας μετατρέπεται η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα

Η μετατροπή της Βόρειας Ελλάδας σε ένα διεθνές κέντρο έρευνας και καινοτομίας ήταν το θέμα του τελευταίου σημερινού πάνελ του Thessaloniki Helexpo Forum, που διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo στο Συνεδριακό Κέντρο “Ι. Βελλίδης”.
Στο πάνελ, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, τοποθετήθηκε αρχικά ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Hellas κ. Ζαχαρίας Ραγκούσης, ο οποίος αναφέρθηκε στην επένδυση της εταιρείας στην Θεσσαλονίκη (Κέντρο Καινοτομίας και Τεχνολογίας), όπου θα απασχολούνται 200 άτομα μέχρι το τέλος του έτους.
Ο Γενικός Διευθυντής της Cisco Systems Hellas κ. Αντώνης Τσιμπούκης, τόνισε ότι η επιχείρηση με το Κέντρο Καινοτομίας, που έχει δημιουργήσει στην Θεσσαλονίκη, συμμετέχει στην διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού.
Ο Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου & Εταίρος στην Deloitte κ. Βασίλης Καφάτος, υπογράμμισε πως στην επένδυση της Deloitte στην Θεσσαλονίκη, στο Alexander Competence Center, απασχολούνται 350 στελέχη, εκ των οποίων τα 80 προσλήφθηκαν μέσα στην πανδημία.
Ο Πρύτανης του ΑΠΘ κ. Νικόλαος Παπαϊωάννου υπογράμμισε ότι το ΑΠΘ συμβάλλει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής, συνεισφέρει στο τοπικό ΑΕΠ κατά 15-20% και συμμετέχει σε ότι καινοτόμο και ερευνητικό υπάρχει στην Βόρεια Ελλάδα.
Ο Πρόεδρος της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης κ. Τάσος Τζήκας, υπογράμμισε ότι η Τεχνόπολη ξεκίνησε να λειτουργεί το 2010 και αυτό που της λείπει πλέον είναι μόνο τα κίνητρα εγκατάστασης επιχειρήσεων σε αυτήν, ενώ αποτελεί τον πρώτο οργανωμένο χώρο αυτού του μεγέθους στην Ελλάδα.
Ο Πρόεδρος & CEO της Thess INTEC S.A. κ. Νίκος Ευθυμιάδης, περιέγραψε την διαδικασία υλοποίησης του Διεθνούς Τεχνολογικού Πάρκου Thess INTEC στην ανατολική Θεσσαλονίκη.
Συντονιστής του πάνελ ήταν ο κ. Ηλίας Σπιρτούνιας γενικός διευθυντής του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.