, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σε ετοιμότητα η ΕΛΑΣ για το συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Σύνταγμα

Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα και drones θα αναλάβουν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε το μεγάλο – όπως προβλέπεται – συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή στην πλατεία συντάγματος να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα και εντάσεις.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό θα δημιουργηθούν φραγμοί, με λεωφορεία των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τόσο στην οδό Πανεπιστημίου, στο ύψος της Εδουάρδου Λω, όσο και σε άλλα σημεία προκειμένου να μην έλθουν σε επαφή αντιεξουσιαστές με διαδηλωτές του συλλαλητηρίου.

Κυβερνητικά κτίρια και στόχοι υψηλού κινδύνου θα φυλάσσονται επί 24ωρου βάσεως ενώ θα ενεργοποιηθεί στο έπακρο το δίκτυο πληροφοριών. Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ και εμπνευστές του σχεδίου ασφαλείας, κατέληξαν σε τρεις μεγάλους υπαίθριους χώρους (ΟΑΚΑ, Μπατμικτον και Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας), όπου θα σταθμεύσουν και θα φυλάσσονται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν από την περιφέρεια τον κόσμο που θα θέλει να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο του Συντάγματος.

Τα ελικόπτερα της αστυνομίας, θα περιπολούν και θα κατοπτεύουν από αέρος την πρωτεύουσα ενώ σε στενό κλοιό ασφαλείας θα βρίσκονται τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και οι πρεσβείες.

Ανάλογα μέτρα θα ισχύσουν και κατά την αποχώρηση των χιλιάδων πολιτών από την πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με την Τροχαία θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.