, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σε ποιες φυλακές θα πάνε οι Χρυσαυγίτες – Η νύχτα στη ΓΑΔΑ και ο άφαντος Παππάς

Σήμερα στο τμήμα εκτέλεσης ποινών στον 4ο όροφο του Εφετείου, αναμένεται να οδηγηθούν όσοι από τους «39» που δεν έλαβαν αναστολή στις ποινές τους και  εμφανίστηκαν αυτοβούλως στις δικαστικές αρχές για να εκτελεστεί η απόφαση που εξέδωσε σε βάρος τους, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων .
Στο Εφετείο θα γίνει η ταυτοποίηση όσων κρίθηκε ότι πρέπει να οδηγηθούν στις φυλακές. Στη συνέχεια ο εισαγγελέας θα εκδώσει φυλακιστήρια.
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι καταδικασθέντες θα οδηγηθούν το πιθανότερο στις φυλακές Δομοκού, Τρικάλων και Μαλανδρίνου.
Το ενδεχόμενο μεταφοράς κάποιων εξ αυτών στις φυλακές Κορυδαλλού απομακρύνεται καθώς στο συγκεκριμένο πλέον σωφρονιστικό ίδρυμα κρατούνται υπόδικοι.
Δεν έχει παραδοθεί μέχρι στιγμής  ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππάς ο οποίος καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 13 ετών. Μέσω του δικηγόρου Περικλή Σταυριανάκη, ο Χρ. Παππάς ανακοίνωσε χθες πως δεν έχει σκοπό να εμφανιστεί στις αρχές ώστε να εκτελεστεί η απόφαση του δικαστηρίου που διατάζει τη φυλάκισή του και αυτό γιατί, αν εμφανιστεί, όπως έγινε γνωστό από την υπεράσπιση Παππά, «θα εκτίσει την πρωτόδικη ποινή πριν η υπόθεση φτάσει στο Εφετείο, όπου δικαστεί εκ νέου». Πλέον, μετά την ανακοίνωση εκ μέρους του Χρ. Παππά οι αρχές αναμένεται να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες αναζήτησής του και εφόσον δεν τον εντοπίσουν θα εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του.
Στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης μετά από χρόνια μαζί, όλα τα «κεφάλια», της εγκληματικής οργάνωσης, ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιωταρος, ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, μαζί με 20 ακόμη καταδικασθέντες σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο χωρισμένο σε τέσσερα μέρη και υπό αυστηρή επιτήρηση. Ακολούθησαν το πρωτόκολλο των κρατητηρίων της ΓΑΔΑ με το τυπικό φαγητό, τα απαραίτητα τηλεφωνήματα ενώ από την παρέα του διευθυντηρίου έλειπε ο Γιάννης Λαγός που είναι στις Βρυξέλλες και απαιτείται ειδική διαδικασία και ο φυγάς Χρήστος Παππάς.
Πηγή : paraskhnio.gr 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.