, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σε πρώτο πλάνο οι γειτονιές

Η Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο το κέντρο της, η πλατεία Αριστοτέλους, η παραλιακή Λεωφόρος Νίκης και ο χώρος γύρω από το δημαρχιακό μέγαρο. Η Θεσσαλονίκη είναι οι γειτονιές της. Η Άνω Πόλη, η Ξηροκρήνη, η Τούμπα, το Ντεπώ, η Τριανδρία, η περιοχή Χαριλάου.

Του Νίκου Ζεϊμπέκη*

Συνοικίες που έχουν εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια από τη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να νιώθουν πολίτες β’ διαλογής. Και δικαίως! Διότι με γρήγορη ματιά καταγράφονται σοβαρά προβλήματα: κάδοι απορριμμάτων που ξεχειλίζουν από σκουπίδια, πεζοδρόμια απροσπέλαστα, δρόμοι γεμάτοι κακοτεχνίες, άτυπα πάρκινγκ, εγκαταλελειμμένα κτίρια και ελλιπής φωτισμός. Όσο για χώρους πρασίνου; Όπου υπάρχουν φαίνεται πως έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, από τη θέση της αντιπολίτευσης, ακούσαμε πολλές προτάσεις. Μεταξύ αυτών δημιουργία μικρών δημαρχείων και επόπτες καθαριότητας σε κάθε περιοχή, υποσχέσεις και σχέδια που όμως ναυάγησαν.

Επειδή η “καρδιά” της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να χτυπάει δυνατά στις γειτονιές, η νέα διοίκηση που θα προκύψει από τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές καλείται να ρίξει το βάρος σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Ήρθε η ώρα να γίνουν έργα και υποδομές, που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Οι περιοχές να αναγεννηθούν και να γίνουν ελκυστικές όχι μόνο για τους ανθρώπους που κατοικούν αλλά και τους επιχειρηματίες που αγωνιούν για το αύριο.

*Ο Νίκος Ζεϊμπέκης είναι δημοτικός σύμβουλος και θα είναι εκ νέου υποψήφιος σύμβουλος με την παράταξη του Νίκου Ταχιάου «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα»

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.