, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

«Σινεμά με Θέα» τον Θερμαϊκό και τον έναστρο σαλονικιώτικο ουρανό

Της Φιλίππα Βλαστού

Μυρωδιά κινηματογράφου απέκτησε και αυτό το καλοκαίρι η ταράτσα του γυάλινου κτιρίου του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Από την Δευτέρα 11 Ιουνίου ξεκίνησε το πρόγραμμα προβολών του «Σινεμά με Θέα», το οποίο είναι αποτέλεσμα δυο κορυφαίων πολιτιστικών θεσμών της πόλης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του ΜΜΘ.

Η πρεμιέρα έγινε με την ασπρόμαυρη βρετανική δραματική κωμωδία «The party», σε σκηνοθεσία και σενάριο της Σάλι Πότερ. Το ραντεβού στο roof του Μ2 δόθηκε στις 21:30. Η προβολή ήταν sold out, καθώς οι λάτρεις της 7ης τέχνης και του θερινού σινεμά κατέκλυσαν τον έκτο όροφο του κτιρίου. Οι παρευρισκόμενοι ήταν κάθε ηλικίας, οι οποίοι ήρθαν είτε με παρέα είτε μόνοι τους. Στο βάθος της ταράτσας υπήρχε ένα mini bar, από όπου οι θεατές «προμηθεύτηκαν» τα απαραίτητα σνακ για να παρακολουθήσουν την ταινία.

Η ταράτσα με θέα τον Θερμαϊκό θα φιλοξενήσει φέτος μεταξύ άλλων γνωστές και επιτυχημένες ταινίες, όπως το «Moonlight», «Gloria», «Να με φωνάζεις με το όνομα σου», «Jackie», «Κάτω από τον ήλιο», «Μια φανταστική γυναίκα», «Ο λαβύρινθος της σιωπής». Το «Σινεμά με θέα» θα λάβει χώρα σε δυο περιόδους η πρώτη έχει ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσει έως 19 Ιουλίου, ενώ η δεύτερη από 27 Αυγούστου έως 13 Σεπτεμβρίου, όπου θα πέσει η αυλαία με την ταινία «Manifesto».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.