, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Σκανδαλολογία και Σκοπιανό»

photo eurokinissi

*Του Χρήστου Γ. Χρηστίδη

Αν επιχειρήσει κανείς να δώσει έναν τίτλο στην μεταπολιτευτική κοινοβουλευτική δημοκρατία μας ποιος θα ήταν άραγε αυτός; Παρατηρώντας την κεντρική πολιτική σκηνή των τελευταίων χρόνων, τα σκάνδαλα με οσμή ύποπτου και ένοχου πολιτικού χρήματος, τα οποία μάλιστα δεν εξιχνιάζονται ποτέ, βρίσκονται σχεδόν στην καθημερινή ατζέντα του πολιτικού βίου και πολλές φορές χρησιμοποιούνται από τους κυβερνώντες κατά το δοκούν. Πληθώρα ονομάτων αναφερόμενα σε δικογραφίες που διαβιβάζονται στη Βουλή, αλλά στη φυλακή δεν καταλήγει κανείς, ή μάλλον κατέληξε ένας… ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Από το βρώμικο ’89 και το σκάνδαλο Κοσκωτά φτάσαμε σήμερα, το 2018, στο σκάνδαλο Novartis και δεν μπορούμε παρά να εντοπίσουμε τρομερές ομοιότητες ως προς την χρήση τους. Τότε, παραχωρήσαμε την σύνθετη ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Σήμερα παραχωρούμε και πάλι σύνθετο όνομα, το οποίο θα περιέχει υποχρεωτικά κατά δήλωση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τον όρο Μακεδονία. Τι άλλαξε άραγε; Μόνο η ονοματολογία του σκανδάλου και οι πρωταγωνιστές εμπλεκόμενοι. Τότε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και σήμερα το παιδί του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ.

Εκείνο που δεν με ξαφνιάζει διόλου είναι ότι ξαφνικά ανακαλύπτουμε την Αμερική και αλαλάζουμε υστερικά. Λες και δεν γνωρίζουμε τα περισσότερα, λες και ήρθαμε χθες σ’ αυτή τη χώρα. Αφού ρήμαξαν την αγροτική παραγωγική μας βάση, ειδικά της Μακεδονίας, διέλυσαν τον μεταποιητικό και εξαγωγικό μας τομέα σήμερα ξεπουλάνε και το όνομα στο πλαίσιο ενός ψεύτικου πολιτικού ρεαλισμού. «Δώστε το, δώστε το όνομα να τελειώνουμε, έχουμε δεσμευθεί από το 1992, από το 2008 και το Βουκουρέστι, είμαστε από «κάτω» στο διεθνές πεδίο» και άλλες τέτοιες μπούρδες. Αναρωτιέμαι λοιπόν; Εγώ κυβερνούσα και με πτώχευσα; Εγώ με έκανα επαίτη των Βαλκανίων, παρία στην Ευρώπη; Όχι κύριοι, ούτε «μαζί τα φάγαμε» ούτε μαζί ξεπουλάμε Κύπρο, Θράκη, Μακεδονία και Βόρειο Ήπειρο. Μπορεί να σας ανεχτήκαμε, μπορεί να σας εκλέξαμε, δεν σας εξουσιοδοτήσαμε όμως να πουλήσετε την ιστορία μας και να φέρετε την χώρα στην κατάντια που βρίσκεται σήμερα. Εσείς οι ταγοί του Έθνους φταίτε και δεν αρκεί η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης αλλά απαιτείται και η απόδοση της αντίστοιχης ποινικής.

Ως Γ.Γ της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ για το μόνο που μπορώ δημόσια να δεσμευτώ είναι η διαρκής αναζήτηση των ενόχων για όσα σκάνδαλα έρχονται στο φως της δημοσιότητας και για όλες τις διπλωματικές κινήσεις στα Εθνικά μας θέματα. Πρέπει κάποτε σε αυτόν τον τόπο η πολυπόθητη κάθαρση να γίνει πραγματικότητα. Η ενδοτική στάση μερικές φορές αγγίζει τα όρια της προδοσίας και ο Ελληνισμός έχει μακρά και πικρά πείρα από αντίστοιχες συμπεριφορές στο παρελθόν του. Το σίγουρο είναι ότι όσοι έμαθαν μόνο να γκρεμίζουν δεν μπορούν να ξαναχτίσουν.

*Ο κ. Χρηστίδης είναι Γεν. Γραμματέας της ΝΕΑ ΔΕΞΙΑΣ

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.