, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Σκληρή ανακοίνωση ΟΣΥΕ για τον σωφρονιστικό υπάλληλο που συνελήφθη με ναρκωτικά

Σκληρή ανακοίνωση για τον σωφρονιστικό υπάλληλο στα Διαβατά που συνελήφθη να μεταφέρει ναρκωτικά σε κρατούμενο εξέδωσε η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.
Οι συνδικαλιστές δηλώνουν ότι τέτοια φαινόμενα πρέπει να παταχθούν ώστε να μην “μολύνουν” όπως λένε τους υπόλοιπους συναδέρφους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΣΥΕ:
Η αντιμετώπιση της διαφθοράς στις Φυλακές αποτελεί υποχρέωση όλων, αλλά κυρίως των εργαζομένων να την εντοπίσουμε όπου και αν υπάρχει, να την αποκαλύψουμε, να την καταγγείλουμε και κυρίως να την αντιμετωπίσουμε. επίορκοι και διεφθαρμένοι υπάλληλοι δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας. Δεν είναι συνάδελφοί μας, είναι απλοί συνυπηρετώντες υπάλληλοι. Μας «μολύνουν», αδικούν την προσφορά μας και πρέπει πάση θυσία να αποκαλύπτονται και να τιμωρούνται, σε όποιο πόστο και αν βρίσκονται, είτε είναι ψηλά είτε χαμηλά στην ιεραρχία.
Η χθεσινή (13/7/2018) σύλληψη ενός υπαλλήλου στο Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης για εισαγωγή ναρκωτικών αποτελεί απόδειξη αυτής της αυτοκάθαρσης.
Η Ομοσπονδία μας συγχαίρει τον Διευθυντή, τον Αρχιφύλακα και τους συναδέλφους της Φυλακής που ο καθένας με τον τρόπο του, αλλά και όλοι μαζί συμμετείχαν στην αποκάλυψη και την σύλληψη του υπαλλήλου.
Ο αγώνας μας είναι πολυμέτωπος. Αφορά την ασφάλεια στις φυλακές, αφορά την εκμετάλλευση κρατουμένων από κρατούμενους, αφορά όμως και την εκμετάλλευση κρατουμένων από επίορκους υπαλλήλους. Και σε αυτόν τον αγώνα είμαστε ολομόναχοι.
Η διαφθορά στις Φυλακές γιγαντώνεται γιατί επικρατεί ο φόβος, η ατολμία, η αναξιοκρατία και η αδιαφάνεια. Παντού και σε όλα τα επίπεδα. Δεν έχουν ληφθεί οι απαιτούμενες γενναίες πρωτοβουλίες, δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες παρεμβάσεις, δεν έχει μπει κανένας φραγμός. Έχουμε καταθέσει προτάσεις για την πάταξή της, όμως και πάλι δεν έχουμε εισακουστεί. Στο ακατανόητο κυνήγι μαγισσών από κάποιους, εμείς απαντάμε με πράξεις και έτσι θα……….συνεχίσουμε.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.