, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Σκούταρη: "Δεν στείλαμε τα παιδιά μας στο σχολείο γιατί είχε κάμερες"

Απάντηση σχετικά με την αποχή των μαθητών από τα μαθήματα την περασμένη Παρασκευή, που ήταν η πρώτη ημέρα προσέλευσης δέκα προσφυγόπουλων στο σχολείο,  έδωσε  ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Σκουτάρεως.
Σε  ανακοίνωση ισχυρίζονται πως ο λόγος που δεν πήγαν στο σχολείο 100 παιδιά(από τα 140 που φοιτούν εκεί) δεν ήταν τα προσφυγόπουλα από την κοντινή δομή, όπου ζουν περίπου 800 Γεζίντι, αλλά οι κάμερες και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και του υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι βρέθηκαν εκεί για την υποδοχή των παιδιών.
Αναφέρει η ανακοίνωση, που φέρει την υπογραφή του προέδρου του Συλλόγου:
“Με έκπληξη διαβάσαμε όλες αυτές τις μέρες αυτά που γράφτηκαν για το Δημοτικό Σχολείο Σκουτάρεως. Προφανώς από άτομα που δεν είχαν διαβάσει καν τα εξώδικά μας και τα οποία αναφερόταν σε συγκεκριμένα σημεία που είχαν να κάνουν και με την ύποπτη δράση των ΜΚΟ στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.
Είδαμε αποκομμένα αποσπάσματα να κοσμούν δηλώσεις «επισήμων», οι οποίοι άλλα έλεγαν μπροστά στις κάμερες και άλλα έλεγαν σε εμάς στις κατ’ ιδίαν επαφές μας με αυτούς. Κατόπιν μας κατηγόρησαν για αποχή. Φυσικά ξεχνούν ότι όλο το σχολείο με τη συμμετοχή των παιδιών μας είχε ετοιμάσει μια γιορτή υποδοχής για τους νέους μαθητές.
Δυστυχώς το πρωί της 19/10/2018 αντικρίσαμε έξω από το σχολείο ένα πλήθος από κάμερες που τραβούσαν πλάνα, περιπολικά, άνδρες της Ασφάλειας, τοπικούς κομματικούς παράγοντες συγκεκριμένου χώρου και πλήθος άγνωστων σε εμάς ατόμων που επέβαιναν σε αυτοκίνητα με πινακίδες από άλλους Νομούς, τα οποία άτομα εισήλθαν όλα στον χώρο του σχολείου. Προφανώς όλοι αυτοί θεωρούσαν φυσιολογικό να αντικρίσουν τα παιδιά ξαφνικά μια τέτοια εικόνα αναστάτωσης.
Είτε αυτά ήταν τα προσφυγόπουλα, είτε τα παιδιά μας. Άραγε στις ενέργειες αυτές δεν υπήρχε τίποτε παράνομο; Οι μόνοι παράνομοι ήμασταν εμείς. Και μας προειδοποίησαν ότι θα επέμβει Εισαγγελέας.  Άτομα που δεν απασχολήσαμε ποτέ τη Δικαιοσύνη βρεθήκαμε ξαφνικά εν δυνάμει κατηγορούμενοι.

 Τη Δευτέρα ελπίζουμε τα μαθήματα να γίνουν κανονικά και να λείψουν οι φιέστες και οι τρίτοι παρατρεχάμενοι που παρεισέφρησαν στο χώρο του Σχολείου. Διότι αυτό επιτάσσει ο στοιχειώδης σεβασμός στον ευαίσθητο ψυχισμό των παιδιών. Σύμφωνα με τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας παρακαλούμε να δημοσιευτεί αυτούσιο.

Για τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων
Ο Πρόεδρος
Τσακιρίδης Βασίλειος”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.