, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Σκόπια: Τέλος στο θρίλερ – Πρόωρες εκλογές στις 12 Απριλίου

Έπειτα από ένα θρίλερ στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια, με τη συμμετοχή του προέδρου Σέβο Πενταρόφσκι, αποφασίστηκε οι πρόωρες εκλογές που είχε προαναγγείλει ο Ζόραν Ζάεφ να διεξαχθούν στις 12 Απριλίου του 2020.
Όπως δήλωσε ο Ζάεφ μετά το πέρας της συνάντησης, «η δική μας (σ.σ.: του κόμματός του, SDSM) πρόταση ήταν οι πρόωρες εκλογές να γίνουν στις 22 ή στις 29 Δεκεμβρίου, σε μια περίοδο που δεν υπάρχει κάτι σημαντικό για τη χώρα. Η αντιπολίτευση προέβαλε αντιρρήσεις και στο τραπέζι έπεσαν και οι εξής ημερομηνίες: 22 Μαρτίου, 29 Μαρτίου και 12 Απριλίου». «Τελικά, όλοι συμφωνήσαμε ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 12 Απριλίου 2020», κατέληξε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.
Ο λόγος που η αντιπολίτευση δεν δέχθηκε τις αρχικές ημερομηνίες που πρότεινε ο Ζάεφ ήταν, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, επειδή δεν θα μπορούσε να υπάρξει υπηρεσιακή κυβέρνηση 100 ημερών.
3 Ιανουαρίου ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός
«Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός θα αναλάβει τη διακυβέρνηση στις 3 Ιανουαρίου και θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές», είπε ακόμα ο Ζόραν Ζάεφ, αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο και για αλλαγή του εκλογικού νόμου στη χώρα. «Είναι σημαντικό να κάνουμε ένα βήμα προς τον εκδημοκρατισμό», τόνισε ο απερχόμενος, πλέον, πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.
Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.