, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σοκάρουν τα τελευταία λόγια του Μ. Ζαφειρόπουλου πριν τη δολοφονία του

Γνωστά έγιναν τα τελευταία λόγια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου πριν τη δολοφονία του. Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ακούστηκαν χυδαίες εκφράσεις από τους κατηγορούμενους προς την πολιτική αγωγή και τους συγγενείς του ποινικολόγου.

«Μη μας πειράξετε, έχουμε παιδιά»

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος προσπάθησε να ηρεμήσει τους δολοφόνους του λίγο πριν τον σκοτώσουν στο γραφείο του. “Παιδιά, δικηγόροι είμαστε. Τη δουλειά μας κάνουμε. Μη μας πειράξετε. Έχουμε παιδιά”.

Η σύζυγός του θύματος, Βικτώρια Γριμάνη, κατέθεσε για τα όσα εκ των υστέρων έμαθε, λέγοντας ότι οι δράστες ήθελαν «να φύγει το μήνυμα». Η μάρτυρας αλλά και άλλοι συγγενείς που κατέθεσαν, συνέδεσαν τη δολοφονία με τον Αριστείδη Φλώρο και τις εκκρεμότητες που είχε με τη δικαιοσύνη, καθώς ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν ο συνήγορός του.

Η κ. Γριμάνη είπε επίσης πως ο σύζυγός της δεν είχε δεχθεί απειλές και ούτε φοβόταν για τη ζωή του, αν και το προηγούμενο βράδυ της δολοφονίας είχε παρατηρήσει ύποπτη κινητικότητα έξω από το σπίτι τους με ένα μαύρο σταθμευμένο αυτοκίνητο, το οποίο αργότερα διαπίστωσε πως ήταν το ίδιο που παρακολουθούσε και το γραφείο του ποινικολόγου.

Κατά τη διαδικασία, ένταση προκλήθηκε όταν το δικαστήριο απέρριψε αίτημα του Μικέλα Καστριότ, του κατηγορούμενου που μαχαίρωσε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού το συγκρατούμενό του Άλμπερτ Μπάκου. Ο ίδιος και άλλοι δύο κατηγορούμενοι αποχώρησαν από τη διαδικασία, βρίζοντας χυδαία τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και μιλώντας υποτιμητικά για την οικογένεια του Ζαφειρόπουλου.

Η πολιτική αγωγή ζήτησε τη μεταφορά της δίκης σε μεγαλύτερη αίθουσα για να υπάρχουν μεγαλύτερες αποστάσεις. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15 Φεβρουαρίου.

Πηγή: neaselida.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.