, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στέλιος Πέτσας: Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δε θα υπάρξει καμία ανοχή σε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών δήλωσε πως «O πρωθυπουργός και η κυβέρνηση εκφράζουν πλήρη ικανοποίηση για την επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ουάσιγκτον».
Στη συνέχεια ανέφερε ότι «Σε όλες τις συναντήσεις του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις γεωπολιτικές προκλήσεις της περιοχής και τόνισε πως είμαστε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. Υπογράμμισε ότι η σημαντική συμφωνία για τον αγωγό East Med δεν στρέφεται εναντίον κανενός, αλλά αποτελεί έργο ειρήνης και ανάπτυξης, στο οποίο όλοι μπορούν να συμμετέχουν. Τόνισε ότι τα “μνημόνια” που έχει υπογράψει η Τουρκία με τη Λιβύη είναι παράνομα και άκυρα, ότι παραβιάζουν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και ότι αποσταθεροποιούν ολόκληρη την περιοχή. Ανέπτυξε ξεκάθαρα τις θέσεις της χώρας μας για τις παράνομες και προκλητικές τουρκικές ενέργειες, στην Ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ, και κατέστησε σαφές -με τρόπο που έγινε απόλυτα κατανοητό- ότι δεν θα δείξουμε καμιά ανοχή σε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».
Παράλληλα υπογράμμισε πως «Σε όλες τις συναντήσεις του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόβαλε την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, εξήγησε γιατί η Ελλάδα προσφέρει γόνιμο επενδυτικό έδαφος και επανέλαβε την πρόσκλησή του για επενδύσεις στη χώρα μας». Την ίδια στιγμή τόνισε ότι αναγνωρίστηκε η βελτίωση στην ελληνική οικονομία πράγμα το οποίο θα ενθαρρύνει τις αμερικανικές επενδύσεις στην χώρα. «Ενθάρρυνση που βρίσκει πολλές μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις έτοιμες να επενδύσουν στην Ελλάδα, όπως επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους 22 κολοσσιαίων επιχειρήσεων» είπε χαρακτηριστικά.
Σε ότι έχει να κάνει με την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον πρωθυπουργό ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι «Έκανε άλλη μια κίνηση διακομματικής συνεννόησης στα μείζονα -και ιδίως στα εθνικά μας- θέματα, με στόχο την εθνική ομοψυχία. Έτσι ώστε, όλοι μαζί οι Έλληνες, ενωμένοι, να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».
Τέλος ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα έχει καταθέσει αίτημα να συμμετάσχει στην διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη που θα συμμετάσχουν όλες οι εμπλεκόμενες χώρες καθώς επίσης και η Τουρκία.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.