, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στέλλα Κοντούλη: Τα όνειρα του σήμερα, έρωτες του αύριο!

Η πολυτάλαντη Στέλλα Κοντούλη είναι απόφοιτη του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, ραδιοφωνική παραγωγός, μοντέλο, υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη και πολυπρωταθλήτρια Ελλάδας στην πυγμαχία ως αθλήτρια του Άρη!
Πού είναι η καλύτερη θέα στην πόλη;
Αχ αυτή η Θέα της Θεσσαλονίκης και μόνο που κάθεσαι να πιείς το καφεδάκι σου και βλέπεις τον Θερμαϊκό, τα καράβια, ανοίγει το μάτι σου! Μαγική θέα από το λιμάνι, όπου πηγαίνουν οι φοιτητοπαρέες και κάθονται τα βράδια και ακούγονται μελωδίες από κάποια κιθάρα, γέλια από τις παρέες που γράφουν ιστορία και η ατμόσφαιρα είναι τόσο ερωτική τόσο ρομαντική με θέα τη θάλασσα και τα φώτα της πόλης και τα καραβάκια να περνούν κάθε τόσο! Η πιο ερωτική πόλη στον κόσμο!!!
Ποιό είναι το αγαπημένο σου θέατρο;
Θέατρο Αυλαία!! Τόσες και τόσες παραστάσεις και το αγαπημένο φουαγιέ, που καρτερείς να δεις από κοντά τους  εκάστοτε ηθοποιούς , να συζητήσεις μαζί τους, να σου πουν δυο λόγια, να τους πεις ένα μπράβο!
Ποιό είναι το αγαπημένο σου σινεμά;
Αγαπώ το θερινό Ναταλί! Από τα παιδικά μου χρόνια που με πήγαινε η μαμά, και τρώγαμε hot dog και πίναμε λεμονάδες βλέποντας ταινία με θέα τα αστέρια!! Τόσες και τόσες αναμνήσεις, και μετα ποδηλατάκι στην παραλία και από πίσω να τρέχει να με προλάβει!!
Αν γύριζες ταινία με θέμα τη Θεσσαλονίκη τι θέμα θα είχε;
Θα γύριζα ταινία για την παλιά Θεσσαλονίκη, τότε που ο τόπος μου, η Πυλαία ήταν χωριό, και το μοναδικό αμάξι που κυκλοφορούσε ήταν αυτό του μπαμπά μου και κανα δυο ακόμη… Τότε που υπήρχαν γαλατάδες στην πόλη και γυρνούσαν τα σπίτια, που ήταν ανοιχτό το εργοστάσιο Αλλατίνη κι έπαιρναν τα μπισκότα, τότε που τα σπίτια ήταν λίγα και ήταν μονοκατοικίες, αρχοντικά στο πανόραμα, τα προσφυγικά στη Καλαμαριά, οι ερωτικές συνοικίες στα Λαδάδικα και τα μαγαζιά με τους έμπορους της Θεσσαλονίκης και τις λατέρνες.
Ποιός είναι ο ομορφότερος δρόμος;
Ομορφότερος δρόμος είναι αυτός της λεωφόρου νίκης που είναι η καρδιά της πόλης με τις καφετέριες και την υπέροχη μαγική θέα στο Θερμαϊκό! Αγαπώ και την Τσιμισκή γιατί έχει Τερκενλή και Μίλτο ζαχαροπλαστείο!!!
Αν η Θεσσαλονίκη ήταν ένα πρόσωπο, ποιό θα επέλεγες;
Το πρόσωπο της μαμάς μου, γνήσια Θεσσαλονικιά μαμά! Με το βαρύ το λάμδα, τα καπέλα της και το ντύσιμο υπερπαραγωγή της, που λίγο πολύ το χουμε εμείς οι Θεσσαλονικές και την Αρχοντιά της! Πάντα όσο μακριά και να είμαι από την πόλη μου, όταν σκέφτομαι Θεσσαλονίκη σκέφτομαι τη … μαμά!
Ποιά είναι η λέξη που χαρακτηρίζει τους Θεσσαλονικείς;
Ανοιχτοκαρδοσύνη μία λέξη που χαρακτηρίζει επάξια τους Θεσσαλονικείς! Γίνονται χαλί να τους πατήσεις!
Ποιό είναι το αγαπημένο σου σύνθημα που είδες σε τοίχο της πόλης;
Τα όνειρα του σήμερα… οι έρωτες του αύριο, ένα από τα συνθήματα που μου έχω δει κατά καιρούς σε τοίχο της πόλης! Οι τοίχοι πολλές φορές μιλάνε… ακούστε τους!
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.