, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στα "λευκά" ο Χορτιάτης – «Τόσο χιόνι, ούτε τον χειμώνα» (ΦΩΤΟ)

Στα «λευκά» έχει ντυθεί ο Χορτιάτης με τους δημοτικούς υπαλλήλους που δουλεύουν για να ανοίξουν τους δρόμους να λένε ότι «τόσο χιόνι, ούτε τον χειμώνα δεν είδαμε».
Το χιόνι στον Χορτιάτη ξεπέρασε τα 30 εκατοστά μέσα στο χωριό, ενώ 11 εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη επιχειρούν ασταμάτητα από τα μεσάνυχτα, προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο της περιοχής.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο επαρχιακός δρόμος Αγίου Βασιλείου – Χορτιάτη παραμένει κλειστός,ο δρόμος Ωραιοκάστρου- Μελισσοχωρίου, όπως και ο δρόμος Ζαγκλιβέρι-Πετροκέρασα, εξαιτίας της χιονόπτωσης. Επίσης, και στο επαρχιακό δίκτυο Λαγκαδά- Ηρακλείου έχει απαγορευτεί η διέλευση των οχημάτων λόγω υπερχείλισης υδάτων, ενώ για τον ίδιο λόγο κλειστός είναι και ο δρόμος Λαγκαδίκια-Σχολάρι.
91532374_10221333498468245_1985491500368134144_o.jpg
Κάτοικοι του Χορτιάτη επισημαίνουν ότι αν και είναι συνηθισμένοι στα χιόνια, τόσο έντονη χιονόπτωση μέσα στον Απρίλιο, σπάνια έχουν ζήσει στην περιοχή και δηλώνουν αιφνιδιασμένοι από το ακραίο για την εποχή φαινόμενο. «Δέκα χρόνια ζω στον Χορτιάτη, πρώτη φορά βλέπω τόσο χιόνι, τον Απρίλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.