, Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

search icon search icon

Στα πόσα χρόνια γάμου είσαι πιο ευτυχισμένος από ποτέ

Όσο πιο νέος τόσο πιο ερωτευμένος, αναφερόμενοι κυρίως τόσο στην ηλικία των συντρόφων, λένε πως είσαι και στο πιο απολαυστικό στάδιο της σχέσης.

Είναι γενική αλήθεια πως τα ζευγάρια βιώνουν τον απόλυτο έρωτα κατά τους πρώτους μήνες της σχέσης τους, όταν ο ενθουσιασμός και η περιέργεια της «εξερεύνησης» της προσωπικότητας και του κορμιού του άλλου αποτελούν βασικά συστατικά της «μαγείας».

Ωστόσο, όταν στο παιχνίδι μπαίνει ο γάμος, τα πράγματα αλλάζουν. Σύμφωνα με μελέτη που έλαβε χώρα με τη συμβολή επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και του Μπρίγκαμ Γιανγκ, έρχεται να φέρει χαμόγελα στη ζωή των παντρεμένων εδώ και πολλά χρόνια ζευγαριών, υποστηρίζοντας πως η ευτυχία θέλει χρόνο τον χρόνο της.

Όπως φαίνεται, ο γάμος όχι μόνο δεν καταστρέφει τη σχέση των δύο συντρόφων, μα αντιθέτως, καταφέρνει να φτάσει τους δυο τους στο απόγειο της ευτυχίας τους ύστερα από αρκετά χρόνια κοινής ζωής. Συγκεκριμένα, ύστερα από 20 ολόκληρα χρόνια κοινής πορείας.

Αυτό συμβαίνει διότι μετά από τόσα χρόνια οι δύο σύντροφοι τείνουν να περνούν περισσότερο ουσιαστικό χρόνο μαζί, είτε λέγοντας «ναι» σε κοινές δραστηριότητες είτε λόγω της οικογένειάς τους που ολοένα και μεγαλώνει.

Το ζευγάρι περνά αρκετό χρόνο στο σπίτι και οι δυο τους δίνουν ο ένας στον άλλον την προσοχή που του αρμόζει. Κάτι που πολλές φορές κατά τα πρώτα χρόνια της σχέσης ξεχνάμε, κυρίως λόγω υποχρεώσεων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.