, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στα «χέρια» του Ιβάν Σαββίδη το πρώην Maison Crystal

Στον όμιλο Dimera συμφερόντων του επιχειρηματία, Ιβάν Σαββίδη, πέρασε το πρώην Maison Crystal στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ και μεγαλοεπενδυτής αναδείχθηκε ο πλειοδότης της δημοπρασίας για την εκμίσθωση του χώρου, που εδώ και 6,5 χρόνια παραμένει ανεκμετάλλευτο και «ρημάζει» ενώ στο παρελθόν κινδύνεψε να καεί.

Τους τελευταίους μήνες η διοίκηση του δήμου είχε επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για την εκμετάλλευση του χώρου, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν υπήρχε επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η εταιρεία «χτύπησε» και κέρδισε το περίπτερο στο σχετικό διαγωνισμό του δήμου Θεσσαλονίκης, με μίσθωμα 262.500 ευρώ ετησίως. Η τιμή εκκίνησης ορίστηκε το ποσό των 260.000 ευρώ το χρόνο, ενώ στο διαγωνισμό συμμετείχε ακόμα μια εταιρία. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η εταιρία του κ. Σαββίδη θα διαχειρίζεται τον εν λόγω χώρο για 6+3 έτη.

«Μετά από αρκετά χρόνια μη λειτουργίας, σήμερα έγινε η δημοπρασία για το πρώην Maison Crystal στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης… Με την ολοκλήρωση και αυτής της διαδικασίας, απομένουν ακόμα οι διαγωνισμοί για τα υπόλοιπα 2 γυάλινα περίπτερα της Νέας Παραλίας. Μέχρι και σήμερα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης μεσω της επενοικίασης των περιπτέρων και του πρώην Maison Crystal έχει εξασφαλίσει έσοδα ύψους 660,000 ευρώ το χρόνο περίπου, ποσό που θα του επιτρέψει να τακτοποιήσει και τα κόστη συντήρησης που δεν είναι και λίγα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Δημαρέλλος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.