, Σάββατο
20 Απριλίου 2024

search icon search icon

Στην Αδριανούπολη αύριο το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Στη σημερινή συνεδρία οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο με τους δικηγόρους τους, ζήτησαν την άμεση αποφυλάκισή τους, αφού πλέον έχει ολοκληρωθεί η μελέτη των ψηφιακών αντικειμένων που βρέθηκαν πάνω τους και δεν προκύπτει η κατηγορία της κατασκοπείας, αλλά μόνο η είσοδος σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.
Οι δύο στρατιωτικοί επανέλαβαν στην κατάθεσή τους πως μπήκαν στην περιοχή κατά λάθος, ακολουθώντας πατημασιές που είχαν εντοπίσει.
Έπειτα, η εισαγγελία κατέθεσε την άποψη ότι ο χρόνος που παρέμειναν προφυλακιστέοι είναι εντός των πλαισίων μια πιθανής ποινής για είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, και το δικαστήριο απεφάνθη ότι όντως δεν τεκμηριώνονται κατηγορίες για κατασκοπεία, άρα λαμβάνοντας υπόψιν το χρόνο που παρέμειναν προφυλακιστέοι, οι δύο στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν μόνο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.
Μετά την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών στην αρμόδια υπηρεσία προσφύγων, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Στην Αδριανούπολη αύριο το πρωθυπουργικό αεροσκάφος
Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος πρόκειται να μεταβεί αύριο στην Αδριανούπολη, προκειμένου να παραλάβει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, σε επικοινωνία που είχε ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού με το διπλωματικό σύμβουλο του προέδρου Ερντογάν, ο δεύτερος τον διαβεβαίωσε ότι εάν θα γίνει δίκη των δύο στρατιωτικών, αυτή θα πραγματοποιηθεί ερήμην και εάν επιβληθεί ποινή δε θα υπερβαίνει το διάστημα που κρατήθηκαν στις φυλακές Αδριανούπολης.
Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.