, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στην Χαλκιδική ο Κ.Μητσοτάκης- Θερμή υποδοχή από πολίτες- Υπέγραψε στην Karfitsa!

Την Χαλκιδική «οργώνει» από σήμερα νωρίς το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας σε νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης.
Ο κ.Μητσοτάκης συνοδευόμενος από στελέχη και υποψήφιους βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Ευθύμης Καρανάσιος, ο Γιώργος Βαγιωνάς, Γρηγόρης Τάσιος, η Μάγδα Σοφιού βρέθηκε αρχικά στα Νέα Μουδανιά, όπου εκεί συνομίλησε για αρκετή ώρα με κατοίκους της περιοχής. Μάλιστα πρόθυμα υπέγραψε το πρωτοσέλιδο της τελευταίας έκδοσης από την Karfitsa δίκην … ενθυμίου απο πολίτη που του την έδωσε! Ο πρόεδρος απευθυνόμενος σε πολίτες τους κάλεσε να συμμετάσχουν όλοι στις εκλογές τις 7ης Ιουλίου, καθώς όπως τόνισε «δε δικαιολογείται καμία αποχή, ούτε δικαιολογείται προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος».
«Το τελευταίο που θα ακούσετε από μένα θα είναι ψεύτικες υποσχέσεις και ανέξοδες δεσμεύσεις για πράγματα, τα οποία δε θα γίνουν την επόμενη μέρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Αυτά τα οποία σας λέμε θα γίνουν πράξεις την επόμενη μέρα. Η μείωση των φόρων θα γίνει πράξη. Οι επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας θα γίνουν πράξη».
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε αυτό που του ζητούν κυρίως νέοι πολίτες  είναι να δημιουργηθούν νέες δουλειές και του απευθύνουν συχνά τη φράση : «Κυριάκο, φτιάξε κράτος».
«Φτιάξε κράτος, γιατί σήμερα, όλοι γνωρίζουν, ότι το κράτος είναι ο μεγάλος ανασταλτικός παράγοντας. Όχι κατ’ ανάγκη γιατί δεν έχουμε άξιους και ικανούς δημόσιους υπαλλήλους, το αντίθετο θα έλεγα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Έχουμε εξαιρετικούς δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι όμως είναι παγιδευμένοι στα γρανάζια μιας τραγικής γραφειοκρατίας και δυστυχώς ταλαιπωρούνται πολίτες και επιχειρήσεις, εκεί που μπορούμε την επόμενη μέρα να κάνουμε τα πράγματα πολύ πιο απλά».
Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε, ότι με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και «με απλές ψηφιακές εφαρμογές από το κινητό τηλέφωνο» θα μπορούν να λυθούν πολλά από τα ζητήματα, χωρίς επισκέψεις σε κρατικές υπηρεσίες και χωρίς ταλαιπωρία.
«Αυτά, λοιπόν, τα απλά πράγματα μπορούμε να τα κάνουμε πράξη την επόμενη μέρα. Με μια αποφασισμένη και αποτελεσματική κυβέρνηση, η οποία θα έρθει με θάρρος, με ταχύτητα και με σχέδιο να αλλάξει τον τόπο και να τον βάλει σε μια διαφορετική ρότα. Επαναλαμβάνω όμως ότι για να γίνουν αυτά χρειαζόμαστε και χρειάζομαι προσωπικά, μια ισχυρή εντολή», είπε.
Μάλιστα, ο κ.Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στην περιοχή έκανε και μια προσωπική αποκάλυψη λέγοντας ότι σε ηλικία 12 ετών έκανε τις πρώτες του διακοπές στην κατασκήνωση της ΧΑΝΘ στον Άγιο Νικόλαο.
Παράλληλα εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε και στην ομιλία που είχε πραγματοποιήσει εκεί ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πριν από 30 χρόνια.«Πετύχαμε τότε μια πολύ μεγάλη εκλογική νίκη σε τρεις αλλεπάλληλες εκλογές. Οι προκλήσεις σήμερα είναι διαφορετικές, αλλά υπάρχουν και ομοιότητες» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε υπογραμμίζοντας πως: «Οι ομοιότητες έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι ο τόπος την επόμενη μέρα από την 7η Ιουλίου, θα χρειαστεί να έχει μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση. Γιατί μόνο μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί γρήγορη λήψη αποφάσεων, αποτελεσματικότητα και έμφαση σε αυτό που είναι το πραγματικό ζητούμενο σήμερα, που δεν είναι άλλο από τη γρήγορη ανάπτυξη».
Επίσης, ο πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας η ΝΔ θα δώσει πολύ μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας στην αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού με σκοπό να μειωθεί γραφειοκρατία.
Στον Πολύγυρο
Σε πανηγυρικό κλίμα συνεχίστηκε η περιοδεία και στον Πολύγυρο. Εκεί υποδέχτηκαν τον κ.Μητσοτάκη ο περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μαζί με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής, Απόστολο Τζηρίτη, τον αντιπεριφερειάρχη, όλους τους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ στη Χαλκιδική, το δήμαρχο Πολυγύρου, Αστέριο Ζωγράφο, το δήμαρχο Σιθωνίας, Γιάννη Τζίτζιο και πλήθος στελεχών του κόμματος.
Επίσης, εκεί ο κ.Μητσοτάκης επισκέφθηκε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο τον Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημο.
Τα συγχαρητήρια στον Απόστολο Τζιτζικώστα
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα έδωσε το παρών στην περιοδεία του κ.Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα αναφερόμενος στον περιφερειάρχη τόνισε: «Να γνωρίζει, ότι την επόμενη μέρα θα είμαι αρωγός του και θα είναι αρωγός μας, στην προσπάθεια την οποία θα καταβάλουμε να βάλουμε τον τόπο σε τάξη και να τον οδηγήσουμε σε μια ισχυρή αναπτυξιακή τροχιά».

 
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.