, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα ο Μάικ Πομπέο – Θα συναντηθεί με τον Νίκο Δένδια

Στην Ελλάδα αναμένεται την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.
Στο επίκεντρο της επικείμενης επίσκεψης του Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα θα βρεθεί η κοινή δέσμευση ΗΠΑ-Ελλάδας για την προώθηση της ασφάλειας, της ειρήνης και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Οι κκ Δένδιας και Πομπέο θα συναντηθούν την ερχόμενη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί στη Θεσσαλονίκη.
«Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00, με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Michael Pompeo στην Θεσσαλονίκη.
Οι συζητήσεις θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος με έμφαση στο Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ, την αμυντική και ενεργειακή συνεργασία και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το ελληνικό ΥΠΕΞ.
Στη Θεσσαλονίκη, ο Μάικ Πομπέο θα υπογράψει διμερή συμφωνία για την επιστήμη και την τεχνολογία. Επιπλέον θα συμμετάσχει με ηγέτες του επιχειρηματικού κλάδου της ενέργειας σε συζήτηση που θα υπογραμμίσει τη σημασία της ενεργειακής διαφοροποίησης και των έργων υποδομής που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα.
Μετά τη Θεσσαλονίκη, ο Αμερικανός υπουργός θα μεταβεί στην Κρήτη, όπου θα επισκεφθεί τη Ναυτική Βάση της Σούδας για να υπογραμμίσει την ισχυρή εταιρική σχέση ασφάλειας των ΗΠΑ με την Ελλάδα.
Την Πέμπτη, ο Μάικ Πομπέο υποδέχτηκε στο γραφείο του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, ο οποίος του εξέφρασε τις ανησυχίες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Ο Αρχιεπίσκοπος εστίασε στην επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ανάγκη προστασίας των θρησκευτικών μειονοτήτων και του Οικουμενικού Πατριαρχείο υπό το πρίσμα της απόφασης για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.