, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στη φυλακή ο γαμπρός του βασιλιά της Ισπανίας

Πέντε μέρες είχε στη διάθεσή του ο γαμπρός του βασιλιά Φίλιππου Στ’ της Ισπανίας, Ινιάκι Ουρνταγκαρίν, προκειμένου να επιλέξει σε ποια φυλακή θα εκτίσει την ποινή κάθειρξης πέντε ετών και δέκα μηνών για φορολογικές απάτες, φοροδιαφυγή και υπεξαίρεση.

Ο σύζυγος της Iνφάντα Κριστίνα βρίσκεται πλέον στην φυλακή της Μπριέβα, σε απόσταση 108χλμ από την Μαδρίτη. Τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Ελβετία μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.

Ο 49χρονος επιχειρηματίας και πρώην παίκτης της Ολυμπιακής ομάδας χάντμπολ της Ισπανίας- κατηγορήθηκε ότι επωφελήθηκε από τις διασυνδέσεις του για να κερδίσει συμβόλαια για τη διοργάνωση αθλητικών και άλλου είδους εκδηλώσεων και στη συνέχεια χρησιμοποιούσε τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει ένα πολυτελές στυλ διαβίωσης.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει τεράστια δυσαρέσκεια στην Ισπανία, ιδιαίτερα τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα ο ίδιος και η οικογένειά του να εγκαταλείψουν τη χώρα.

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.