, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στη φυλακή πάλι ο παιδεραστής του Ρεθύμνου

Στις φυλακές οδηγείται δύο μήνες μετά την αποφυλάκισή του ο 56χρονος παιδεραστής του Ρεθύμνου. Το Συμβούλιο Εφετών Δυτικής Μακεδονίας ανέτρεψε την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών  και έκρινε πως ο καταδικασμένος σε 220 χρόνια κάθειρξη είναι επικίνδυνος να διαπράξει εκ νέου το αδίκημα και πως η «συμπεριφορά του είναι καλή κατ’ επίφαση».
Η αποφυλάκισή του προκάλεσε άμεσα αντιδράσεις. Δύο ημέρες μετά την εγκατάστασή του στη Θεσσαλονίκη, όπως είχε δηλώσει ότι θα μείνει, συνελήφθη από την αστυνομία με το αιτιολογικό ότι παραβίασε τους όρους. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών έκρινε εκ νέου ότι δεν παραβιάστηκαν οι όροι αποφυλάκισης και τον άφησε ελεύθερο. Στη συνέχεια ο εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Μακεδονίας άσκησε έφεση κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης και σήμερα το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του αποφάσισε ότι πρέπει να επιστρέψει στις φυλακές.
Ο 56χρονος Νικόλαος Σειραγάκης είχε καταδικαστεί για 36 περιπτώσεις ασέλγειας ανηλίκων σε κάθειρξη 220 χρόνων, από τα οποία εκτιτέα κρίθηκε ότι είναι τα 20 χρόνια. Όταν συμπλήρωσε το 1/3 της ποινής, δηλαδή 6 χρόνια και 8 μήνες μετά, έκανε αίτηση αποφυλάκισης με όρους και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών την έκανε δεκτή, δεχόμενο ότι δεν έδωσε άλλες αφορμές κατά την κράτησή του και δεν υπέπεσε σε πειθαρχικά παραπτώματα. Μάλιστα το διάστημα πριν την αποφυλάκισή του έπαιρνε άδειες.
Μετά την έκδοση του βουλεύματος αστυνομικοί τον συνέλαβαν λίγο πριν τις 7 το απόγευμα στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη για να οδηγηθεί στις φυλακές.
 
Κ.Κ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.