, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στις καταθέσεις και στο κινητό τηλέφωνο του 15χρονου στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Της Δέσποινας Κρητικού
Φως στην τραγωδία της αυτοκτονίας του 15χρονου μαθητή από την Αργυρούπολη, που συγκλόνισε το πανελλήνιο αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις των συμμαθητών του παρουσία ψυχολόγων της ΕΛΑΣ, στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ανηλίκων της ΓΑΔΑ, έχουν ήδη λάβει τις πρώτες καταθέσεις από συμμαθητές και καθηγητές του 15χρονου, προκειμένου να διαπιστώσουν τι συνέβαινε όλο αυτό το διάστημα πριν ο νεαρός μαθητής αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή του.
Στο μικροσκόπιο μπαίνουν τα σημειώματα του 15χρονου μέσω post it τα οποία έγραφε σε διάφορες φάσεις της ζωής του και  περιλαμβάνουν φράσεις που δείχνουν ότι το παιδί βίωνε έντονες συναισθηματικές  καταστάσεις, λύπης και χαράς. Από τα ίδια σημειώματα γίνεται εμφανές το γεγονός ότι ο 15χρονος ήταν  πολύ δεμένος με την οικογένεια του -τους γονείς και τον αδερφό του- «έχω μαζί μου τον πατέρα μου, την μητέρα μου και τον αδερφό μου, δεν έχω όλους τους άλλους, δεν έχω την κοινωνία». Το σημείωμα του 15χρονου μαθητή, στο οποίο κατονόμασε δύο έλληνες και δύο αλλοδαπούς  συμμαθητές του και εξοσχολικούς, και για τους οποίους έγραψε: «Με κατέστρεψαν, καταστρέψτε τους, αγαπώ τη μαμά, τον μπαμπά και τον αδερφό μου» είναι στα χέρια της αστυνομίας όπως και το σημείωμα που μιλά για «κοινωνική αδικία της ζωής, εξετάζονται από τις αρχές με μεγάλη προσοχή.
«Κλειδί» για τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο είναι το τι συνέβη το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τις 11:00 το βράδυ που βγήκε απ’ την πισίνα που διασκέδαζε με τις φίλες του -στο πάρτι που ήταν καλεσμένος- μέχρι τις 12:30 που γύρισε σπίτι και πήρε την απόφαση να αυτοκτονήσει.  Απαντήσεις θα δοθούν από το άνοιγμα του κινητού του τηλεφώνου που  βρίσκεται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια  και από την έρευνα  των λογαριασμών του στα social media.
Οι σκέψεις που κατέληξαν σε εφιάλτη και έφτασαν να οδηγήσουν  τον 15χρονο  μαθητή από την Αργυρούπολη στην αυτοκτονία ξετυλίγονται στις σημειώσεις που κρατούσε τους τελευταίους τρεις μήνες. Σ ένα από τα κείμενά του ο νεαρός μαθητής αποκαλύπτει  πως σκέφτεται να αυτοκτονήσει, ενώ σε άλλα σημεία περιγράφει πως είναι καλά και σε άλλα πως δεν είναι καλά.
Με ενδιαφέρον αναμένονται οι καταθέσεις των καθηγητών του Λυκείου που φοιτούσε ο νεαρός μαθητής και των ανθρώπων που βρίσκονται στο στενό του περιβάλλον. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα προβλήματα βίαιης συμπεριφοράς απασχολούσαν  καθημερινά τους καθηγητές του συγκεκριμένου Λυκείου.
Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει τα προφίλ των φίλων του 15χρονου στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης οι οποίοι υποστηρίζουν μέσω δηλώσεων τους στα social media,πως ο 15χρονος έπεσε θύμα bullying. Με τις συγκλονιστικές αναρτήσεις τους οι φίλοι του αναφέρουν:
«Ορίστε, τώρα πια πάει.. Πως νιώθεις… Για πες… Έφυγε το κόμπλεξ σου ή ακόμα. Για πες τώρα μεγάλε αν έχει την μπέσα και τα α.. που τον κορόιδευες, είσαι ευχαριστημένος. Τον κατέστρεψες και μας κατέστρεψες. Του στέρησες την ζωή, τους στόχους, το μέλλον και πολλά άλλα. Και εμάς μας στέρησες έναν φίλο που ήταν πάντα εκεί για εμάς και νοιαζόταν για τους φίλους του και την οικογένειά του. Κατάφερες λοιπόν να τον κάνεις να νομίζει ότι η μόνη λύση και ο μόνος τρόπος είναι η αυτοκτονία. Γιατί να το κάνετε αυτό; Δώστε μου έναν γ… λόγο. Άξιζε εξαιτίας του κόμπλεξ και της ανωριμότητάς σου να πεθάνει. Όμως σωστά τώρα ξαφνικά θυμήθηκες ότι αυτό το άτομο έχει καρδιά. Ξέχασες ακόμα ότι εκτός από ψυχή, έχει και γ… αισθήματα. Και πονούσε. Πονούσε πολύ… Όμως εσύ ως μ… και ως μ… τον έγραψες και τον άφησες να καταστραφεί. Έπρεπε να τον οδηγήσεις σε αυτό το σημείο πια για να καταλάβεις ότι ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΝΑΝΕ» έγραψαν οι φίλοι του.
Οι γονείς του παιδιού, δεν είναι ακόμη σε θέση να καταθέσουν και να συνεισφέρουν ουσιαστικά στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., ενώ -κατά πληροφορίες- ο πατέρας του 15χρονου είπε ότι το παιδί του ποτέ δεν είχε αναφερθεί σε  προβλήματα με τους συμμαθητές του.
Η αυτοκτονία του 15χρονου μαθητή από την Αργυρούπολη που συγκλόνισε την Ελληνική κοινωνία έφερε στο προσκήνιο πολλά ερωτήματα για το πώς η κοινωνία μας τα σχολεία μας και η οικογένεια μπορεί να προλάβει τέτοια περιστατικά

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.