, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στις Πρέσπες φτάνουν οι επίσημοι – υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η υπογραφή της συμφωνίας

Δυνάμεις της ΕΛΑΣ έχουν αποκλείσει κάθε πρόσβαση που οδηγεί στον υγροβιότοπο, όπου βρίσκεται το χωριό Ψαράδες, στο οποίο έχει προγραμματιστεί η τελετή υπογραφής της συμφωνίας. Για τον έλεγχο έχει τοποθετηθεί και πύλη X Ray.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα έρθει μέχρι το αεροδρόμιο του Άργους Ορεστικού μαζί με τους κ. Μάθιου Νίμιτς, Γιοχάνες Χαν και Φεντερίκα Μονκερίνι και φυσικά τον κ. Κοτζιά, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και από εκεί με στρατιωτικά ελικόπτερα Σινούκ θα προσγειωθούν σε ένα αυτοσχέδιο ελικοδρόμιο κοντά στο χωριό Λαιμός. Ο κ. Ζάεφ και η ακολουθία του θα καταπλεύσουν στο φυσικό «λιμανάκι» των Ψαράδων με πλοιάριο και θα τον υποδεχθεί ο κ.Τσίπρας.

Με το τέλος της υπογραφής οι αντιπροσωπείες θα μεταβούν για το γεύμα που παραθέτει ο κ. Ζάεφ, με σκάφος σε θέρετρο στην πλευρά της λίμνης από την FYROM και όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδρομή αντιστρόφως και με τα ίδια μέσα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.