, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στον ανακριτή τέσσερις αστυνομικοί για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου έφερε η ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης που έδειξε ότι ο θάνατος του 33χρονου ακτιβιστή επήλθε από τα χτυπήματα που δέχθηκε έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος.

Το κατώφλι του 23ου τακτικού ανακριτή αναμένεται να περάσουν τρεις άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και ένας της ομάδα Ζήτα προκειμένου να απολογηθούν για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης καθώς οι εν λόγω αστυνομικοί καταγράφηκαν στο επίμαχο βίντεο να συλλαμβάνουν τον Ζακ Κωστόπουλο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ”ΕΘΝΟΣ”, την περασμένη Παρασκευή οι αστυνομικοί έλαβαν κλήσεις λίγα 24ωρα μετά την κατάθεση του πορίσματος του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη στη Δικαιοσύνη.
Όπως αναφέρει η δικηγόρος της οικογένειας του 33χρονου ακτιβιστή Άννυ Παπαρούσσου στην εφημερίδα ”ΕΘΝΟΣ”, από το βίντεο προκύπτουν σοβαρές ευθύνες για τους αστυνομικούς: «Ο ανακριτής έχει στη διάθεσή του σαφείς πληροφορίες που του δίνει το οπτικό υλικό και ήταν υποχρεωμένος να τους καλέσει σε απολογία. Τους αποδίδεται το αδίκημα της θανατηφόρας βλάβης, το ίδιο κακούργημα που έχει αποδοθεί και στους δύο βασικούς κατηγορουμένους, τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη».
Μάλιστα, η κ. Παπαρούσσου τονίζει πως «η τελευταία ιατροδικαστική έκθεση διακρίνει τα βαρύτερα χτυπήματα, αναφέροντας ότι τα ισχυρότερα και τα πιο επιβλαβή είναι αυτά που δέχθηκε στο κεφάλι. Με αυτά τα δεδομένα θα πρέπει να αλλάξει η κατηγορία σε βάρος του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη».
Ο πρόεδρος του σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής Βασίλης Ντούμας επισημαίνει στην εφημερίδα ότι «παρότι δεν ήταν αναμενόμενο, εμείς που δεν είμαστε δικαστές εκτιμάμε ότι δεν θα έπρεπε να βρεθούν οι συνάδελφοί μας σε αυτή την κατάσταση. Και αυτό γιατί οι ενέργειές τους δεν συνδέονται με το θάνατο του άτυχου νέου».
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.