, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Στον κεντρικό δήμο πέρασαν 4 κτίρια της Α' προβλήτας του λιμανιού

Έπεσαν οι υπογραφές για την παραχώρηση των τεσσάρων κτιρίων της Α’ προβλήτα του λιμανιού στο δήμο Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στον πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΘ ΑΕ, Σωτήρη Θεοφάνη και τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη.

Με το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής ορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την παραχώρηση στο δήμο Θεσσαλονίκης της αποθήκης Δ’, που θα χρησιμοποιείται για ποικίλες εκδηλώσεις, του κτιρίου Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδος που θα γίνει Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, του Βρεφονηπιακού Σταθμού που θα καλύψει τις ανάγκες φιλοξενίας βρεφών και νηπίων καθώς και του κτιρίου του Υπολιμενάρχη στην Πύλη 4.

Ο κ.Θεοφάνης σε δηλώσεις του εξέφρασε την ελπίδα και την ευχή “οι χώροι να επιτελέσουν δυο ρόλους. Να αξιοποιηθούν δημιουργικά στο πλαίσιο της πόλης και να ενισχύσουν περισσότερο τις σχέσεις της πόλης με το λιμάνι».

Ο κ.Μπουτάρης είπε πως “έγινε το πρώτο βήμα με την ανάπλαση του προβλήτα και περνάμε στη β’ φάση όπου με τον ΟΛΘ έχουμε ταύτιση απόψεων για το πως θα αξιοποιηθούν οι χώροι”.

Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής έδωσαν το παρών ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα και αρκετοί αντιδήμαρχοι.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.