, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στο αυτόφωρο οι δράστες ρατσιστικής επίθεσης εναντίον ανήλικου Πακιστανού στη Θεσσαλονίκη

photo eurokinissi

Με τον νόμο περί ρατσιστικής βίας διώκοντια, για έργω εξύβριση και παράνομη βία, οι τέσσερις νεαροί Έλληνες, 16 έως 22 ετών, που συνελήφθησαν για επίθεση εναντίον ανήλικου Πακιστανού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στο πάρκο Ξαρχάκου, ενώ αντιμετωπίστηκε από την Αστυνομία με τον ρατσιστικό νόμο.

Σύμφωνα με την προανάκριση, οι δράστες της επίθεσης φέρονται να ρώτησαν τον 17χρονο αλλοδαπό εάν συμμετέχει στο Thessaloniki Pride, όπως επίσης για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του.

Μετά την προσαγωγή τους ερευνήθηκε το ενδεχόμενο να συνδέονται με την επίθεση που είχε προηγηθεί εναντίον δύο ανδρών, που συμμετείχαν στο Thessaloniki Pride, οι οποίοι κατέληξαν στα νερά του Θερμαϊκού, ωστόσο δεν προέκυψε ταύτισή τους με εκείνο το περιστατικό.

Τρεις από τους συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο, από το οποίο πήραν αναβολή για αύριο και αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο τέταρτος, που είναι 16 ετών, παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

Πηγή naftemporiki.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.