, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στο Λονδίνο ο Τσίπρας- Η γενιά του braindrain θα του παρουσιάσει τα επιτεύγματά της

Συνάντηση με Έλληνες επαγγελματίες, νεαρούς Έλληνες ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων και επιστήμονες που εργάζονται στο Λονδίνο θα έχει το βράδυ στο Ελληνικό Κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι αυτοί οι Έλληνες που συνιστούν το λεγόμενο ‘braindrain’ να παρουσιάσουν στον πρωθυπουργό τα επιτεύγματά τους, τις απόψεις τους για τους λόγους που ενδεχομένως τους κρατούν μακριά από την Ελλάδα, αλλά και να συζητήσουν μαζί του τρόπους πιθανής αξιοποίησης της δουλειάς και της ειδίκευσής τους προς όφελος της χώρας.

Νωρίτερα, στην αρχή της επίσημης τριήμερης επίσκεψής του στο Λονδίνο, ο κ. Τσίπρας θα γίνει δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριο.

Πρόκειται για φυσιογνωμία του δημοσίου βίου της Βρετανίας που τυγχάνει καθολικού σεβασμού. Προ μηνών ο Σεβασμιώτατος συμπλήρωσε 30 χρόνια ως προκαθήμενος της Αρχιεπισκοπής, ενώ σε λίγους μήνες κλείνει 90 χρόνια ζωής. Είναι παράδοση όλοι οι πολιτικοί από Ελλάδα και Κύπρο που επισκέπτονται το Λονδίνο να περνούν το κατώφλι της έδρας της Αρχιεπισκοπής στα δυτικά της πόλης.

Το πρόγραμμα της Τρίτης αρχίζει με εκδήλωση στο Σίτυ του Λονδίνου, όπου ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει με μέλη της χρηματοοικονομικής κοινότητας της βρετανικής πρωτεύουσας και με δυνητικούς επενδυτές.

Όπως είπαν στο ΣΚΑΪ ενόψει της εκδήλωσης ορισμένοι εκ των προσκεκλημένων, θέλουν να ακούσουν από τον Έλληνα ηγέτη πώς η χώρα πράγματι «θα αλλάξει σελίδα» μετά από την 20η Αυγούστου.

Το απόγευμα της Τρίτης ο κ.Τσίπρας θα γίνει δεκτός από την ομόλογό του Τερέζα Μέι στην Ντάουνινγκ Στριτ. Θα συζητήσουν θέματα διμερών σχέσεων και θέματα που άπτονται του Brexit.

Αργότερα την ίδια μέρα θα συναντηθεί με τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΤζέρεμιΚόρμπιν.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού ολοκληρώνεται με ομιλία στο LondonBusinessSchoolτο απόγευμα της Τετάρτης.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.