, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Στο πόδι η ασφάλεια για τα περιστατικά οπαδικής βίας

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στις διωκτικές αρχές η αύξηση κρουσμάτων οπαδικής βίας τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη Θεσσαλονίκη. Βέβαια οι περισσότερες υποθέσεις εξιχνιάστηκαν εν τη γενέσει τους, πριν πάρουν διαστάσεις, μετά την κινητοποίηση των αστυνομικών της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης αθλητικής βίας της ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Τα δύο από τα τέσσερα περιστατικά που σημειώθηκαν την τελευταία εβδομάδα εκτιμάται πως συνδέονται μεταξύ τους, ενώ αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έλεγαν ότι ήταν θετικό το γεγονός πως και οι δύο υποθέσεις εξιχνιάστηκαν άμεσα. Στη μία έγιναν δύο συλλήψεις και στη δεύτερη ήδη δύο ταυτοποιήσεις και αναζητούνται οι εμπλεκόμενοι. Η τρίτη υπόθεση θεωρήθηκε τυχαία και πάλι συνελήφθη ένας νεαρός, ενώ η τρίτη ήταν επίθεση για την οποία ο εντοπισμός των δραστών εξαρτάται και από την εξέταση των εργαστηριακών ευρημάτων.
Είναι γεγονός ότι κανείς δεν περίμενε πως εν μέσω αυστηρών απαγορεύσεων για τον κορονοϊό, ομάδες χούλιγκαν θα κινητοποιούνταν  με  επιθέσεις εκατέρωθεν. Το πρώτο περιστατικό οπαδικής βίας αφορούσε την επίθεση σε διαμέρισμα οπαδού στην Πυλαία. Ομάδα δραστών πέταξαν πέτρες και βεγγαλικά σε μπαλκόνι. Το μπαλκόνι όμως ήταν διαμερίσματος αστυνομικού, καθώς ο οπαδός – στόχος έμενε ακριβώς δίπλα, σύμφωνα με την αστυνομία. Η ασφάλεια μετά την προσαγωγή οκτώ ατόμων συνέλαβε δύο νεαρούς. Ακολούθησαν δύο περιστατικά οπαδικής βίας που μάλλον δεν σχετίζονται με το πρώτο. Συγκεκριμένα σημειώθηκε επίθεση αγνώστων με γκαζάκια σε ισόγειο κατάστημα στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, όπου θα ενοικιαζόταν για να στεγάσει σύνδεσμο οπαδών. Ένα άλλο επεισόδιο, που χαρακτηρίστηκε τυχαίο, αφορούσε την επίθεση που δέχτηκαν στην οδό Θ. Χαρίση δύο Θεσσαλονικείς  που έκαναν γυμναστική φορώντας φόρμες συγκεκριμένης ομάδας της Θεσσαλονίκης.
Η επίθεση όμως που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης προκάλεσε έντονη ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας. Ομάδα 7-8 ατόμων επιτέθηκε σε ακινητοποιημένο ΙΧ στο οποίο επέβαιναν πέντε νεαροί. Οι τέσσερις πρόλαβαν να φύγουν ενώ ο 23χρονος οδηγός χτυπήθηκε, εκτός από τις ζημιές που προκλήθηκαν στο όχημα. Λίγες ώρες αργότερα είχαν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία δύο ατόμων 23 και 32 χρόνων, οι οποίοι αναζητούνται. Ο φόβος των διωκτικών αρχών είναι μην εξελιχθεί σε βεντέτα γι’ αυτό και αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης αθλητικής βίας βρίσκονται διαρκώς στον δρόμο.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.