, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στο ΥΜΑΘ η πορεία της ΠΟΕΔΗΝ: Επιχείρησαν να περάσουν την πύλη – απωθήθηκαν από αστυνομικούς

Ένταση επικράτησε νωρίτερα έξω από το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ μελών της ΠΟΕΔΗΝ και αστυνομικών.
Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζήτησαν να συναντηθούν με την υφυπουργό, Κατερίνα Νοτοπούλου, προκειμένου να της διαβιβάσουν τα αιτήματά τους, ωστόσο η υφυπουργός δεν βρίσκεται αυτή την ώρα στο κτίριο. Τα μέλη της ΠΟΕΔΗN  προσπάθησαν να μπουν στο Διοικητήριο, ωστόσο δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται στο σημείο τους απώθησαν και επικράτησε ένταση για λίγα λεπτά.
Αποφασισμένοι να μείνουν στο ΥΜΑΘ μέχρι να συναντηθούν με την υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης δηλώνουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Το ΥΜΑΘ έχει μετατραπεί σε φρούριο από τις διμοιρίες των ΥΜΕΤ που περιφρουρούν το χώρο. “Μας υποδέχονται λες και είμαστε τρομοκράτες, αυτή είναι η πρώτη φορά Αριστερά” τόνισε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος δήλωσε αποφασισμένος να παραμείνει έως ότου τους δεχτεί η κ. Νοτοπούλου.

Οι διαμαρτυρόμενοι ανήρτησαν και μεγάλου μεγέθους πανό, με κοινωνικά μηνύματα και σκωπτικό περιεχόμενο κατά της κυβέρνησης.


Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ παραμένουν έξω από το ΥΜΑΘ και σε λίγη ώρα αναμένεται να έρθει στο υφυπουργείο ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, προκειμένου να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των εργαζομένων.
Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης, ξεκινώντας από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.