, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στ. Καλαφάτης: Η «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» μετατράπηκε σε «Πρωτοβουλία… travel»

Σκληρή κριτική, για τα συνεχή ταξίδια δημοτικών συμβούλων και αντιδημάρχων, άσκησε απόψε, στην τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.
«Για 3,5 χρόνια οι Εντάξει στα ζητήματα μετακινήσεων είχαμε δείξει κατανόηση. Πιστεύαμε ότι δεν είναι αντιπολίτευση επιπέδου να ασχολούμαστε μ’ αυτά. Όμως, μετά από 3,5 χρόνια, κανένας από τη διοίκηση του Δήμου δεν επένδυσε κάποιο χρονικό διάστημα να εξηγήσει στο σώμα ποια τα οφέλη από αυτές τις μετακινήσεις», τόνισε.
Υπογράμμισε ότι η αύξηση των τουριστικών ροών πρέπει να συνοδεύεται από αύξηση του οικονομικού αποτυπώματος στην πόλη και κατέληξε:
«Όλα αυτά είναι στον αέρα. Καμία μελέτη, καμία προσεγμένη προσέγγιση, από πλευράς διοίκησης του Δήμου. Η “Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη” μετατρέπεται σε… “Πρωτοβουλία travel”. Δε θέλουμε τα ταξίδια των αντιδημάρχων να γίνονται για τουρισμό, αλλά να γίνονται για τον τουρισμό. Τα 12 ταξίδια του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου του 2017 έγιναν 25 ταξίδια στην ίδια περίοδο το 2018. Στην τελευταία χρονιά, πριν τις εκλογές, έχουμε διπλασιασμό μετακινήσεων των αντιδημάρχων, κάτι που δεν δικαιολογείται καθόλου».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.