, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στ. Καλαφάτης: Μένουμε σπίτι. Ατομική ευθύνη και τήρηση των συστάσεων των ειδικών

 
 
Την ατομική ευθύνη των πολιτών και την ανάγκη πιστής τήρησης των συστάσεων και των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας μέσω της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι», τόνισε ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στον Focus Fm 103,6 και την εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» με τη Δέσποινα Μποτίτση και τον Γιάννη Πηλίδη.
 
«Έχουμε να κάνουμε με μια πολυπαραγοντική εξίσωση» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και συμπλήρωσε «δεν γνωρίζουμε τη φύση του ιού, εάν αυτός μεταλλάσσεται ή ακόμη και πόσο θα διαρκέσει η κρίση. Υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτηματικά. Γι΄αυτό και υπάρχει αυστηρότητα στην τήρηση των μέτρων και της καμπάνιας «Μένουμε σπίτι». Προέχει η ανθρώπινη ζωή. Και αυτό είναι και το μήνυμα του διαγγέλματος του Πρωθυπουργού».
 
Αναφερόμενος στη δέσμη μέτρων που ανακοινώνονται από την κυβέρνηση ο κ. Καλαφάτης σημείωσε ότι «Τα δεδομένα αλλάζουν μέρα με τη μέρα. Οι πολίτες συνειδητοποιούν πλέον την κρισιμότητα της κατάστασης. Είναι σημαντική η ατομική ευθύνη. Διότι παρατηρήθηκε το φαινόμενο τις πρώτες μέρες να συρρέουν πολίτες σε ανοιχτούς χώρους για εκδηλώσεις ψυχαγωγίας. Και αυτό τον χαρακτήρα έχει και το μέτρο της μη συνάθροισης περισσότερων των δέκα ατόμων σε κλειστούς χώρους, πράγμα πολύ επικίνδυνο, ειδικά τώρα που βρισκόμαστε στην κορύφωση της κρίσης. Βλέπουμε τα αποτελέσματα σε γειτονικές χώρες όπως η Ιταλία ή Ισπανία για το πόσο δύσκολο είναι να θεραπεύσεις την κρίση όταν αυτή εξελίσσεται. Ως πολίτης κυρίως συστήνω, να τηρήσουμε απαρέγκλιτα τις συστάσεις και τις οδηγίες των ειδικών. Το κάνω και προσωπικά. Μένω στο σπίτι. Γνωρίζω ότι είναι πολύ δύσκολο. Είναι όμως χρήσιμο και σώζει ζωές» σημείωσε ο κ. Καλαφάτης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.