, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στ. Καλαφάτης: Πόλεμος με τον πιο ύπουλο εχθρό

«Η επίταξη ιδιωτικών κλινικών βρισκόταν εξαρχής στον εθνικό σχεδιασμό και εξαρτιόταν από την εξέλιξη της πανδημίας. Κρίθηκε απαραίτητη σ’ αυτή τη χρονική συγκυρία έτσι ώστε να προστεθούν στο σύστημα  απλές κλίνες covid και όχι κλίνες  ΜΕΘ.», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη στο ACTION24 και στην εκπομπή «Brainstorming» με τον Σταμάτη Ζαχαρό και την Κατερίνα Δούκα.
«Ενώ υπάρχουν αχνά σημάδια επιπέδωσης των κρουσμάτων», πρόσθεσε, «η κατάσταση παραμένει κρίσιμη. Γι΄αυτό ελήφθησαν και περαιτέρω μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας με περιορισμούς και αυστηρούς ελέγχους στις πύλες εισόδου των βορείων συνόρων μας». Αλλά και με «εντατικοποίηση των ελέγχων μέσα από μικτά κλιμάκια ελέγχου συναρμόδιων φορέων με στόχο να σταματήσουμε τον ύπουλο εχθρό που πλήττει τη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο».
Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Καλαφάτης, υπογράμμισε ότι «μέσα σ΄αυτή την πανδημία, σ΄ έναν πραγματικό πόλεμο με τον πιο ύπουλο εχθρό των τελευταίων  εκατό χρόνων που ταρακουνά όλη την υφήλιο, ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να συμβάλει στην κοινή προσπάθεια ζητά την παραίτηση δύο κορυφαίων Υπουργών. Ας καταλάβουν ότι στον πόλεμο δοκιμάζεται και η αξιοπιστία του καθενός. Η πολιτική της Κυβέρνησης αξιολογείται θετικά σε διεθνές επίπεδο. Στηρίχθηκε ο κόσμος που πλήττεται και εφαρμόστηκαν μέτρα τα οποία κράτησαν τον αριθμό των απολύσεων σε πολύ χαμηλό ποσοστό. Διασώθηκαν θέσεις εργασίας  και  αυτό μνημονεύεται σε διεθνείς εκθέσεις και πιστώνεται στην Κυβέρνηση, υπογράμμισε ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.