, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στ. Πέτσας: Δεν πρόκειται για δέσμευση αλλά επινοικίαση των χώρων που θα γίνουν οι κλειστές δομές

Η κυβέρνηση έκανε εξαντλητικό διάλογο 2,5 μηνών με τους φορείς των νησιών για τα κλειστά κέντρα, τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, προσθέτοντας ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να προχωρήσει η υλοποίηση.
Διευκρίνισε ότι δεν αιφνιδιάστηκε κανείς, καθώς από την πρώτη στιγμή συζητούσαν για συγκεκριμένες περιοχές.
Ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι υπήρξε καθυστέρηση όσον αφορά στις κλειστές δομές, σημειώνοντας ότι έπρεπε να ολοκληρωθεί ο διάλογος με τους φορείς.
Ο εκπρόσωπος εκτίμησε ότι η Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου και οι Δήμαρχοι των νησιών δεν θα επιμείνουν στην απόφαση τους να σταματήσουν την επαφή τους με την Κυβέρνηση.
Για την επίταξη, τόνισε ότι από την στιγμή που δεν υπήρξε πρόταση από τους φορείς, έπρεπε κάποιος να πάρει την απόφαση.
Διευκρίνισε, επίσης, ότι δεν πρόκειται για δήμευση των συγκεκριμένων περιοχών αλλά ουσιαστικά για επινοικίαση τους για τρία χρόνια, λέγοντας ότι οι ιδιοκτήτες θα παίρνουν ενοίκια. Επανέλαβε, μάλιστα, ότι θα κλείσουν οι σημερινές ανοικτές δομές.
Νωρίς το πρωί, σήμερα, Πέμπτη, οι φορείς και οι κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό και τη δημιουργία κλειστών κέντρων έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.
Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, έπειτα από τη συνάντηση των υπουργών άμυνας Παναγιωτόπουλου- Ακάρ, ο κ. Πετσας τόνισε ότι «εμείς θέλουμε να έχουμε ανοικτά κανάλια επικοινωνίας με την Τουρκία, ακόμη και όταν υπάρχει ένταση.
Σημείωσε, ωστόσο, ότι η τουρκική προκλητικότητα είναι τέτοια που δεν επιτρέπει να γίνουν σοβαρά βήματα.
Επίσης, εκτίμησε ότι υπάρχει αποκλιμάκωση της έντασης αλλά, προσέθεσε πως πρέπει να γίνουν κι άλλα βήματα.
Τέλος, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν θα έχουμε νέο επεισόδιο με το Ορούτς Ρέις, αλλά η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.