, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συγκεντρωνουν χρήματα για να εγχειριστεί κοριτσάκι έξι μηνών στην Καβάλα

Πρωτοβουλία για την ενίσχυση μιας οικογένειας δυο άνεργων, που έχουν ένα κοριτσάκι 6 μηνών, το οποίο πρέπει να χειρουργηθεί στον εγκέφαλο, ανέλαβε η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας.Η διεύθυνση έστειλε έγγραφο σε όλα τα σχολεία και άρχισαν ήδη να συγκεντρώνονται χρήματα για τη συγκεκριμένη οικογένεια.
Ο διευθυντής Γιώργος Χεριστανίδης σημείωσε πως πριν λίγες μέρες πήγε στο γραφείο του μια μητέρα και του είπε πως αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Έχει ένα κοριτσάκι έξι μηνών που ήδη έχει κάνει νευροχειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, του έγινε και μια δεύτερη παρέμβαση, προς το παρόν η κατάστασή του είναι σταθερή, αλλά θα χρειαστεί άμεσα και άλλη μια τρίτη επέμβαση.
Η μητέρα παρουσίασε όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν την αλήθεια των ισχυρισμών της και περιέγραψε την πολύ δύσκολη κατάσταση που βιώνουν, αφού είναι σε αναμονή να τους ειδοποιήσουν από το νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για την επόμενη επέμβαση και δεν έχουν καν χρήματα για να μετακινηθούν! Και οι δυο γονείς είναι άνεργοι, ενώ στην οικογένεια υπάρχουν άλλα δυο παιδιά.
Κλειστές πόρτες βρήκε η οικογένεια
Ο κ. Χεριστανίδης σημείωσε πως η μητέρα του είπε πως χτύπησε πολλές πόρτες, ακόμα και τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Καβάλας, αλλά δεν βρήκε βοήθεια. Από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου είπαν πως μπορούν να βοηθήσουν προς το τέλος Δεκεμβρίου.
Στο μεταξύ όμως ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστεί επειγόντως να φύγουν για το νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη. Όπως είπε ο κ. Χεριστανίδης συνεννοήθηκε και με τη διοίκηση της ΕΛΜΕ Ν. Καβάλας για να βοηθήσει και έστειλε και το έγγραφο στα σχολεία. Ήδη συγκεντρώθηκαν τα πρώτα χρήματα και δόθηκαν στην οικογένεια για να μπορεί να μετακινηθεί άμεσα αν χρειαστεί. Η προσπάθεια συνεχίζεται.
Όπως είπε ο διευθυντής η επέμβαση θα γίνει σε δημόσιο νοσοκομείο και θα καλυφθεί από το ταμείο απορίας, αλλά χρειάζονται και άλλα χρήματα για να τα βγάλει πέρα η οικογένεια. Ο κ. Χεριστανίδης έχει ορίσει μια τριμελή επιτροπή στο γραφείο φυσικής αγωγής της διεύθυνσης, που διαχειρίζεται τη συγκέντρωση των χρημάτων, ενώ θα έρθουν και σε επικοινωνία με το Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. Όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει μπορεί να απευθύνεται στο τηλέφωνο 2510291546 στο γραφείο φυσικής αγωγής της διεύθυνσης.
Ο κ. Χεριστανίδης ανακοίνωσε ακόμα πως η διεύθυνση παράλληλα με άλλο έγγραφο που έστειλε στα σχολεία κάνει προσπάθεια συγκέντρωση ρούχων και υποδημάτων για τα παιδιά της Παιδόπολης.
Πηγή : e-kavala.eu

#Tags: Καβάλα

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.